RONALD GORSIC Cropix
PRESICA NAKON DERBIJA

Čačić: ‘Prava najava za Chelsea, ali jedan segment nije dobar‘; Budicin nasmijao sve: ‘Ne pratim baš nogomet‘

Nakon derbija na Maksimiru između Dinama i Rijeke oglasili su treneri dvaju sastava
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2022. 22:47

Dinamov trener Ante Čačić, čija je momčad slavila s 3:1, smireno je komentirao utakmicu:

- Dobro smo odigrali, Dinamo je napravio jako puno prilika. Veseli me autoritativan ulazak u susret, bili smo agresivni, lopta je dobro išla, nismo dali protivniku da puno toga napravi. Imali smo dobru energiju svih 90 minuta, imamo visok rang osvajanja bodova, a ujedno je to prava najava za Europu.

Koliko već osjeća ludnicu oko Chelseaja?

- Nikakav pritisak ne osjećam, svoje smo napravili, došli smo u najelitnije natjecanje, to za nas treba biti svetkovina. Stižu nam eminentni klubovi, mi i svim tim utakmicama trebamo biti svoji, tražiti svoju priliku. Ali najbitnije je da Dinamo drži gard u nacionalnom prvenstvu, to nam je otac i mati, to nas hrani,.

Vratio se Josip Šutalo.

- Igrao je 45 minuta, dobro izgleda, dobro se osjeća i mislim da će za utorak biti spreman.

Napad funkcionira, brine li ga što često primaju golove iz prekida?

- Da, taj segment nije dobar. Primili smo gol u Šibeniku nakon prekida i sada opet. Istina je da smo imali u tom času nisku obranu jer smo neke igrače čuvali. To je bitan čimbenik igre, loš ili dobar prekid može biti prevaga u nekim susretima - zaključio je Čačić.

image

Fausto Budicin

RONALD GORSIC Cropix

Trener Rijeke Fausto Budicin je kazao:

- Zaslužena pobjeda Dinama, bili su dominantni. MI smo se u prvom dijelu opredijelili na defenzivniji pristup, iako ne toliko kao što je ispalo, ali Dinamo je superioran. Pozitivna je reakcija igrača u drugom dijelu, dali su maksimum, a dobili smo i korisne informacije o igračima koji su došli u prijelaznom roku. Igrala je momčad koja nikad nije igrala zajedno i to je jedan od razloga slabe prezentacije. Moramo biti bolji, početi donositi bolje odluke, moramo se početi dizati jer stanje na tablici nije dobro. Moramo izazvati sportsku sreću a za to moramo biti bolji i pametniji.

Selahi nije igrao zbog vjenčanje, je li to u redu po njemu?

- Za Selahija sam saznao u ponedjeljak ili utorak. Nemam previše pametno nešto za reći, on je nama bitan, ali klub mu je dozvolio da organizira vjenčanje na taj datum. Čestitao bih njemu i supruzi i želim im sreću u braku.

Vučkića također nije bilo:

- Vučkića smo odmorili jer je osjetio ložu, a svi su nas ionako otpisali u Maksimiru. Sad nam slijedi serija bitnih utakmica.

Na pitanje što može Dinamo napraviti protiv Chelseaja nasmijao je sve na press konferenciji, na simpatičan je način rekao:

- Kad je ono Chelsea bio prvak Europe, lani? U zadnje vrijeme ne pratim baš nogomet, imam traume od nogometa i pratim druge sportove.

Dodao je:

- Dinamo mora igrati svoje i uživati u nogometu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 09:26