Nediljko Labrović, Marco Pašalić, Marko Pjaca

 RONALD GORSIC Cropix
ČEKA IH PUNO POSLA

Čak 11 igrača na ljeto istječe ugovor, a priče o odlasku ključnog dvojca u Dinamo za sada su samo priče

Kancelariju kluba s Rujevice očekuje mnogo posla ukoliko želi zadržati igrački kadar
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 20. studeni 2023. 10:30

Nogometaše Rijeke do zimske pauze čekaju još četiri susreta, odnosno, mogućih 12 bodova koje bi Bijeli rado stavili na konto. Neće im to biti nimalo lagan posao ako se zna da dvije od te četiri utakmice igraju u gostima i to - zaredom.

Po povratku s reprezentativnih akcija Rijeka će prvo u barokni grad, u goste Varaždinu, a već kolo nakon toga premijerno će i oni zaigrati na velebnom Pampasu, odnosno, Opus Areni kako glasi službeno ime najljepšeg stadiona u Hrvatskoj na kojem od ove sezone igra Osijek.

Europski interes

Nakon toga uslijedit će i dva domaća sraza zaredom, prvi protiv Slavena Belupa, dok će momčad s Kvarnera kalendarsku godinu završiti 16. prosinca ogledom protiv uvjerljivo posljednjeplasirane momčadi lige, Rudeša.

Istekom kalendarske godine, odnosno, reprezentativnom pauzom aktivirat će se i zimski mercato, prijelazni rok kojeg je Rijeka prošle polusezone, zajedno s tadašnjim trenerom Sergejom Jakirovićem, položila gotovo s odličnim.

Ovog puta Bijele čeka znatno teži posao iz dva razloga. Prvi je taj što ova momčad itekako ima kvalitete i u tom je periodu vrlo teško pronaći igrača koji se uklapa u mogućnosti predsjednika Miškovića, a garantira ovoj momčadi kvalitetu više. Drugi je logična posljedica prvog, odlične igre gotovo cijele momčadi, a posebno nekolicine najboljih sigurno su izazvale interes brojnih, prije svega europskih klubova koji bi neke od igrača Rijeke rado već ove zime vidjeli u svojim redovima.

U svakom slučaju, predsjednika i sportskog direktora Darka Raić-Sudara čeka puno posla i neprospavanih noći žele li i ovog puta posao odraditi na najvišoj razini. To se prije svega odnosi na zadržavanje kostura ekipe, iluzorno je očekivati da će svi Riječani ostati na proljeće na okupu i realno je očekivati da će najmanje jedan, a možda i dva aktualna prvotimca promijeniti sredinu.

Priče o odlasku u Dinamo dva riječka reprezentativca i dalje su samo priče, rekli bi lokalni navijači zločeste i prilično nerealne priče s obzirom na iznose kojima se barata, što ne znači da kapetan Labrović ili, pak, Marco Pašalić neće, za višemilijunski iznos, preseliti u neki znatno bogatiji europski klub.

Nogometna realnost

Riječka je to realnost, uostalom, istu sudbinu dijele svi hrvatski klubovi (pa čak i Dinamo) koji žive od prodaje igrača...
Ono na čemu bi Riječani trebali inzistirati jesu produženja suradnje s igračima kojima ugovor ističe ovog ljeta, a već ove zime su bez valjanog ugovora spremni pregovarati s ostalim klubovima na tržištu. Takvih igrača u riječkom rosteru je puno, čak 11, no uglavnom se radi o mladim, nedokazanim igračima (Djibrilla, Valjan, Simčić, Antonio Galešić...) ili igračima rotacije (Obregon, Grgić), no kada je u pitanju sjajni kvartet kojeg čine Niko Galešić, Matej Mitrović, Emir Dilaver i Lindon Selahi riječki će klub morati djelovati – odmah.

Linker
04. prosinac 2023 12:52