Matej Vuk

 HNK RIJEKA
MLADA RIJEČKA NADA

Čarke uoči Jadranskog derbija na Rujevici? ‘Ma kakvi, pa to nema veze s vezom! Jedva čekamo to finale‘

‘Spreman sam za eksploziju! Znam da mogu, ako me trener stavi, bit ću na nivou‘, kaže mladi napadač.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 20. svibanj 2022. 06:46

Iza nogometaša Rijeke još je jedna utakmica, iako je “humanitarka” protiv reprezentacije Ukrajine po mnogočemu bila sve samo ne jedan od susreta u nizu. Od silne pozitivne energije koju je na solidno popunjenim tribinama Rujevice u sinergiji napravilo nekoliko stotina ukrajinskih građana i najvjernijih navijača Rijeke, pa do same činjenice da reprezentacija Ukrajine, zemlje u kojoj bijesni rat, ovakvim utakmicama na neki način i “prkosi” ratnom vihoru pokazujući Europi i svijetu da ih ništa neće spriječiti u tome da žive život i igraju – nogomet.

Osim te humanitarne i plemenite note koju je susret imao, gledatelji na stadionu i pred malim ekranima mogli su vidjeti dinamičnu utakmicu s nekoliko dobrih prilika za obje momčadi, koje su na kraju zasluženo nagrađene pljeskom. Bijeli su u ovom ogledu ipak bili nešto bliže pobjedi (završilo je 1:1), dokaz tome je i činjenica da su, osim pogotka, dvaput pogodili i okvir vrata, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Doduše, nakon prve vratnice mladi ofenzivac Matej Vuk upisao je asistenciju za Josipa Drmića, najboljeg strijelca Rijeke. Vuk je u ovom ogledu bio jedan od boljih pojedinaca trenera Gorana Tomića, A osim pogođene vratnice i asistencije sudjelovao je i u nekoliko obećavajućih akcija koje ipak nisu rezultirale pogotkom.

- Zadovoljan sam i svojom predstavom i konačnim rezultatom jer je Ukrajina, pokazalo se, stvarno dobra reprezentacija. Mene su iskreno pozitivno iznenadili kvalitetom koju su pokazali. Moja stativa? Ma da, već sam mislio da lopta ide u gol čim sam je pogodio, na kraju mi se odbila u noge. Mogao sam ja pucati opet i sam, ali vidio sam Drmića samog, morao sam ga jednostavno ispoštovati i dodati mu loptu. No, sve to na stranu, prije svega nam je drago što smo mogli odigrati susret s njima, drago nam je svima da smo bar na neki skromni način i mi pripomogli kroz nogomet poslati poruku mira. Hvala još jednom i svim navijačima koji su došli na Rujevicu, podržali i nas i Ukrajince, bila je to jedna lijepa večer - kazao je Vuk.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Matej Vuk našao se u početnoj postavi već u drugoj utakmici zaredom, nakon Belupa trener Goran Tomić priliku od prve minute pružio mu je i u prijateljskom ogledu protiv Ukrajinaca. S obzirom na to da i susret protiv Dragovoljca nema neku veliku rezultatsku važnost, osim činjenice da bi pobjeda mogla garnirati dodatno zadovoljstvo i podizanje atmosfere uoči finala Kupa, igrači poput Vuka, koji su struci bili u drugom planu kroz većinu sezone, mogli bi opet računati na pristojnu minutažu i skupljanje neophodnog iskustva.

- Koliko god je utakmica za prvenstvo bez značaja, mi se moramo jako dobro pripremiti za nju i ostati u pozitivnoj atmosferi uoči najvažnije utakmice sezone, finala u Splitu. Vidjet ćemo, ako me trener stavi, bit ću na nivou i dati sto posto od sebe kako bi opravdao povjerenje. S druge strane smo baš od tog Dragovoljca ove sezone izgubili dosta bodova, malo je to “too much” kada je posljednja momčad prvenstva u pitanju, ali što je tu je. Gotovo je to, sve je to iza nas, svi očekujemo pobijediti ih i maksimalno se koncentrirati na osvajanje Kupa te sezonu završiti jednom lijepom pričom - dodao je Vuk.

Priča ne bi mogla biti ljepša nego da Rijeka u finalu Kupa, nasred Poljuda, još jednom nanese poraz svom jadranskom rivalu Hajduku.

- Pa je, atmosfera u momčadi je stvarno dobra, svi jedva čekamo taj dvoboj. Doći ćemo s jednim pravim gardom u Split i bit ćemo spremni za taj dvoboj koji nam može puno toga donijeti - dodao je Vuk, koji je još jednom opovrgnuo bilo kakve špekulacije da su igrači Bijelih uoči nedavnog jadranskog derbija na Rujevici ozbiljno kršili klupsku disciplinu i to uoči početka susreta.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Ma kakvi, to nema veze s istinom. I mi smo ostali u čudu kada smo čuli da smo se mi igrači “kačili”, da je bilo sukoba, ali to nema veze s vezom. Naravno, poslije takvog poraza koji nam se dogodio, poslije poraza bez ispaljenog “metka”, moramo si međusobno reći neke stvari, popričati, to pokazuje samo da nam je stalo. Nikakvih sukoba nije bilo, posebice ne uoči dvoboja u kojem smo, nažalost, izgubili - dodao je Vuk.

Nakon lanjske, vrlo dobro odrađene sezone u Istri 1961. vjerojatno se i sam Vuk nadao većoj minutaži i kvalitativnom iskoraku u Rijeci ove sezone, no prilike je, do nedavno, čekao “na kapaljku”. Mladi riječki ofenzivac vjeruje da će već nova sezona koja kuca na vrata te stvari promijeniti.

- Vjerojatno sam mogao više, no što je tu je. Naravno da nisam zadovoljan sezonom u kojoj nisam pokazao svoj potencijal, očekivao sam više od sebe, da će se napokon dogoditi ta “eksplozija”. Spreman sam za to, znam da to mogu. Ova sezona je praktički gotova, dolaze nove prilike, nova sezona i vjerujem da će se to promijeniti u moju korist - dodao je Vuk za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 17:02