Aleksander Čeferin

 Andrej Tarfila/shutterstock Editorial/profimedia
PRVI ČOVJEK UEFE

Čeferin: ‘Poljud i Maksimir su sramota! Kad vidimo onu tribinu... Blizu smo da ne dozvolimo europske utakmice‘

‘Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu‘
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2024. 19:31

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u velikom intervjuu za Nacional komentirao je razne nogometne teme, a posebno je zanimljiv bio dio o nogometnoj infrastrukturi u Hrvatskoj.

Naime, Čeferin je istaknuo da je sve u jako lošem stanju, a čak je otišao toliko daleko te istaknuo da je cijela situacija - sramotna:

- Slažem se, smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati - rekao je pa dodao:

- Po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota. Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, s crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 15:41