Igor Bišćan
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
DERBI NA RUJEVICI

Četiri od sedam jesenskih pogodaka Rijeci dao je dvojac koji više nije u Dinamu, Bišćan će sigurno ‘kombinirati‘

Preostala dva kola trener Modrih želi iskoristiti kako bi bolje upoznao igrače koji su dosad manje igrali
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. svibanj 2023. 07:37

Za nedjeljni dvoboj s Rijekom na Rujevici, Dinamov trener Igor Bišćan može računati gotovo na sve igrače. Bruno Petković normalno trenira, a od ozljeda su se oporavili i Dario Špikić i Kevin Theophile, izvan pogona je samo već pomalo zaboravljeni Boško Šutalo. Kartoniranih igrača nema, tako da Bišćana muče “slatke brige” oko sastava kojeg će sučeliti Riječanima.

Ne treba ni nagađati o postavi koja će startati na Rujevici, sigurno će biti nekih “kombinacija”, budući da preostala dva kola Bišćan želi iskoristiti kako bi još bolje upoznao neke igrače koji su dosad manje igrali, pa će i oni dobiti adekvatnu minutažu. Postoje li kod Bišćana dvoumice oko nekih igrača za sljedeću sezonu, dolazeće će mu dvije utakmice možda i pomoći u otklanjanju tih dvoumica.

Zanimljiv je podsjetnik na jesenski okršaj na Rujevici Rijeke i Dinama, okončan spektakularnom 7:2 pobjedom Plavih. Trener Ante Čačić tada je Riječanima sučelio momčad u 4-4-2 formaciji: Livaković – Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić – Špikić, Mišić, Ivanušec, Oršić – Drmić, Petković. Strijelci za Dinamo bili su Oršić i Emreli po dva pogotka, te Špikić, Šutalo i Smolčić, koji je zatresao vlastitu mrežu.

Ni Oršića, ni Emrelija, eto, više nema u Maksimiru. Istaknimo da je azerbajdžanski napadač tada u 71. minuti zamijenio Drmića i do kraja se dvaput upisao u strijelce. Emreli je na posudbi, do ljeta, u turskom Konyasporu i uskoro ćemo doznati hoće li uslijediti i konačni rastanak s Dinamom. Emreliju, podsjetimo, ugovor s Dinamom istječe za tri godine, ali Konyaspor ima opciju otkupa tog ugovora nakon ove sezone...

Jesenas je na Rujevici, nadalje, s klupe, u 60. minuti, umjesto Petkovića, na travnjak ušao i Baturina, koji je na proljeće postao jedan od najboljih Dinamovih igrača. A Ivanušeca je u 75. minuti zamijenio Marin, koji je zimus preselio na posudbu baš na Rujevicu, uskoro će se znati hoće li se i Marin vratiti u Maksimir, ili ostaje u Rijeci, ili...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:13