Domagoj Pavičić je sjajno odigrao protiv Hajduka na Poljudu

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
BRILJIRAO NA POLJUDU

‘Cijela je Hrvatska pričala da nemamo baš nikakvih šansi protiv Hajduka, a znali smo da nisu bolji!‘

Domagoj Pavičić istaknuo je kako posebno uživa nakon velike pobjede protiv Splićana
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. ožujak 2022. 14:13

Kako je Domagoj Pavičić na Poljudu vezao po terenu, izlazio iz duela kao pobjednik, osvajao prostor, dijelio dobre lopte i ponekad, kao kod asistencije Harisu Vučkiću za 2:0 odlučujuće pasove, bio je ga doživljaj gledati. Veznjak koji će 9. ožujka imati 28. rođendan i već petu sezonu nosi Rijekin dres prštao je od inspiracije, iako je u drugom poluvremenu, kao i čitava ekipa, imao određenih problema.

"Guštam u riječkom suncu, a posebna je uživancija nakon pobjede nad Hajdukom", kazao nam je Pavičić jer trener Goran Tomić dao je igračima dva dana odmora.

Nisu ozbiljno zaprijetili

Za Zagrepčanina koji je ponikao u Dinamu Hajduk je najveći izazov. I kao igrača Rijeke i kao dinamovca od malih nogu...

"Normalno. Mogu reći da smo se jako dobro pripremili, trener je napravio izvrstan posao. Postavio je trojicu veznih igrača kako bismo pojačali sredinu terena. U prvom poluvremenu nam je vjetar išao u prilog. Izvrsno smo izgledali i zasluženo vodili 2:0. Oni se nisu snašli, nisu nam šutnuli po golu. U drugom dijelu Hajduka je imao asistenciju vjetra, a naravno da na Poljudu ne možeš očekivati da ćeš dominirati 90 minuta. Pretpostavljali smo da će nas stisnuti, tako je i bilo, ali izdržali smo i zabili treći gol. Pobjeda je potpuno zaslužena. Nisu nam za ozbiljno zaprijetili."

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Hajduk je živio u euforiji, komentari splitskih novinara nakon utakmice spominjali su šok, neugodno iznenađenje, neočekivani rezultat… Jeste li mogli vjerovati da ćete izaći na Poljud i dominirali prvim poluvremenom kako su domaćini mislili da će oni? Učinili ste Hajduku ono što su brojni stručnjaci najavljivali da će Hajduk napraviti vama.

"Čitao sam najave po novinama i imao sam osjećaj kao da svi misle da ćemo primiti pet komada. Gledao sam to i nisam mogao vjerovati. Razgovarali smo između sebe u svlačionici i rekli si - sigurno nisu bolji od nas! To smo si govorili cijeli tjedan, iako su mediji i razni stručnjaci pumpali atmosferu da nemamo nikakve šanse. Međutim, znao sam da smo protiv Šibenika dobro izgledali i vjerovao sam u nas. Cijeli tjedan smo disali svi zajedno, bili smo “nabrijani”, očekivao sam da ćemo odigrati dobru utakmicu."

Vi ste posebno bili inspirirani, stvarali prednost, donosili prevagu…

"Volim kad izađemo na zagrijavanje, a 14 tisuća ljudi nam zviždi i svi navijaju na protivnika. To me dodatno motivira, jako mi je lijepo igrati u takvom ozračju."

Tako se Pavičić pretvara u lava…

"Posebno me je 'napalilo' upravo to što je cijela Hrvatska pričala da nemamo nikakvih izgleda. Kao svaka čast Rijeci, ali Hajduk će osvojiti prvenstvo. Pokazali smo da možemo, da smo prava ekipa. Uživao sam na terenu. Meni takve utakmice daju izuzetan podražaj."

Držanje pravila

Preskočili ste Hajduk, a je li vas iznenadilo što je Osijek pobijedio Dinamo?

"Nije. Igraju čvrst nogomet, očekivao sam utakmicu na 0:0 ili 1:0. Kao što je bilo kad smo mi igrali u Gradskom vrtu. Više nije slučajno što Osijek u zadnjim minutama zabija golove, tako su riješili pet-šest susreta."

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Koliko posto izgleda za naslov prvaka dajete Rijeci, a koliko ostalima?

"U Rijeci se držimo našeg pravila da nećemo do samog kraja komentirati šanse za naslov prvaka, pa ne bih davao postotke. Svi su nas otpisali i sretan sam što smo pokazali da vrijedimo, da smo u vrhu. Imamo još jedanaest utakmica, dat ćemo sve da ih odradimo u što je moguće ljepšem svjetlu. Nadamo se najboljem…"

Hoće li se prvenstvo rješavati u zadnjem kolu?

"Kako sada stvari stoje… Mi imamo tri derbija doma, Hajduk i Dinamo još igraju tri međusobne utakmice, bit će svačega. Ne mogu to ocijeniti, to nitko ne zna. Čar je ovog prvenstva što se četiri ekipe bore za vrh, HNL nikad nije bio zanimljiviji. Malo je to za sve nas stresno, ali bolje je tako nego da Dinamo bježi 20 bodova."

Hoće li vam sada biti teško svladati Slaven Belupo?

"Stekli smo samopouzdanje, ali već neko vrijeme govorim da će nam sa Slavenom Belupom biti najteže utakmice. Igrali smo dvaput s njima, u oba navrata dobili, ali ajmo reći da nismo zaslužili te pobjede jer i na Rujevici i kod njih bilo je tvrdo te je rezultat mogao otići na obje strane. Imali smo malo sreće. Zoran Zekić je odlično posložio ekipu, imaju nekoliko iskusnih igrača, ali i odličnih mladih. Očekujem da će biti još teža utakmica nego na Poljudu."

Koliko ste osobno zadovoljni sezonom? Statistika govori o četiri gola i četiri asistencije u 22 HNL nastupa te jednom pogotku u europskim kvalifikacijama.

"Ne volim previše pričati o sebi, zahvalan sam treneru Tomiću što sam standardan prvotimac. Izborio sam se. Zadovoljan sam igrama, o ostalome neka drugi govore i pišu. Sve ide prema planu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Tvrdo u polufinalu Kupa

Igrate i polufinale Kupa točno na vaš rođendan 9. ožujka s Osijekom na Rujevici.

"U zadnje tri godine dvaput smo osvojili Kup i jednom bili u polufinalu te izgubili od Istre 1961. Sad smo opet u polufinalu i želimo još jedno finale. Očekujem da će te utakmice biti kao u prvenstvu s njima, odlučivale su nijanse. Dvaput su nas dobili s minimalnom razlikom, još im nismo zabili gol i to je dodatan motiv. Nenad Bjelica je odličan trener, izvrsno ih je ustrojio što i rezultat govori. Bit će to tvrd dvoboj od prve minute, a presuditi bi mogla neka taktička pogreška, neki odbijanac, tako nešto… Igramo na Rujevici gdje uvijek idemo na pobjedu i nadam se da će završiti kako želimo."

Finale je na Poljudu gdje ste u zadnjih šest gostovanja pet puta svladali Hajduk, kad vam tako dobro ide bila bi šteta za vas da propustite još jedan izlazak na taj stadion.

"Bila bi šteta, a vidjet ćemo tko će biti s druge strane, Hajduk ili Gorica."

Točnost dodavanja veznjaka ove sezone u Prvoj HNL (minimalno 500 dodavanja)

1. Josip Mišić (Dinamo) 87,83 %

2. Filip Krovinović (Hajduk) 87,79 %

3. Hrvoje Babec (Gorica) 86,71 %

4. Domagoj Pavičić (Rijeka) 86,70 %

5. Mateo Marić (Lokomotiva) 86,39 %

Aktualni članovi prvoligaša s 200 i više nastupa u Prvoj HNL

1. Ivan Krstanović (S. Belupo) 304

2. Mile Škorić (Osijek) 273

3. Goran Paracki (S. Belupo) 266

4. Arijan Ademi (Dinamo) 260

5. Dominik Livaković (Dinamo) 247

6. Domagoj Pavičić (Rijeka) 228

7. Vedran Jugović (Osijek) 220

8. Josip Pivarić (Lokomotiva) 211

9. Stipe Bačelić Grgić (Šibenik) 206

10. Slavko Blagojević (Istra 1961) 202

11. Zoran Kvržić (S. Belupo) 200

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 09:28