MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ČOVJEK LETI

Crnogorac, a najbrži!? ‘U Belgiji su testovi pokazivali da sam redovito išao preko 35 kilometara na sat‘

Vukčević je protiv Osijeka odigrao vrlo dobru partiju i pokazao da je krizno razdoblje iza njega
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 30. travanj 2022. 10:02

Rijekin lijevi bek Andrija Vukčević odigrao je cijeli susret u važnoj prvenstvenoj pobjedi protiv Osijeka prethodne subote, crnogorski internacionalac u tom je dvoboju izgledao znatno bolje, uostalom, kao i cijela momčad Gorana Tomića, nego u susretu protiv Lokomotive, kada definitivno nije bio njegov dan. Loš period igara je (valjda) iza Bijelih, baš kao i iza Vukčevića, koji jedva čeka novi susret, za kojeg se bilo puno lakše pripremati kada je iza tebe velika pobjeda nad rivalom iz Gradskog vrta.

- Sigurno nam je susret protiv Osijeka puno pomogao, odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone i normalno je da je nakon toga i ugodnije i ljepše trenirati i čekati novi susret. Atmosfera u momčadi se jako podignula i to će nam sigurno dobro doći kako bismo nastavili pobjednički niz u idućem susretu koji smo, nadam se, pokrenuli protiv Osijeka - kazao je Vukčević u uvodu.

Prava mušterija

Šibenik je ove godine prava riječka “mušterija”, Bijeli su upisali čak tri pobjede zaredom, a sve će učiniti da stignu i do “pokera slavlja” protiv momčadi koja se nalazi možda i u najgorem trenutku od njenog povratka među prvoligaše prije dvije sezone. Prošle su godine bili najugodnije iznenađenje s osvojenim šestim mjestom na ljestvici i upečatljivim predstavama, krenuli su dobro i ove sezone, no klub su u zimskoj pauzi sustigli brojni problemi.

Od promjene vlasnika, trenera, do odlazaka ili suspenzija nekoliko stožernih igrača, sve to utjecalo je na momčad sa Šubićevca koja je ovog proljeća rezultatski najneuspješnija momčad lige. Sve to ništa ne mora značiti u 90 minuta na terenu, posebice kada u goste dolazi Rijeka, kojoj su oscilacije “lajtmotiv” ove sezone, no pobjeda gostiju ne bi smjela doći u pitanje, posebice što je to svojevrsna uvertira za jadranski derbi na Rujevici, koji je na rasporedu u 34. kolu. To je još jedan ogled s Hajdukom prije onog konačnog velikog obračuna u finalu Kupa na poljudskom travnjaku...

- U posljednje vrijeme nisu u nekoj formi, nisu na nekom visokom nivou kada su rezultati u pitanju, ali sigurno nam to ne treba predstavljati neku olakotnu okolnost, da slučajno ne uđemo opuštenije u taj susret. Moramo susret shvatiti maksimalno ozbiljno, baš kao i posljednji protiv Osijeka, imamo lijepu priliku iskoristiti trenutak u kojem se nalazimo i normalno da želimo pobjedu. Naravno, to treba pokazati na terenu. Tri puta smo ih pobijedili ove sezone, ne bih izdvajao nekog iz njihove momčadi, posebno jer sam čuo da se i promijenilo par igrača u odnosu na naš posljednji dvoboj. Očekuje nas teška utakmica, neugodna su ekipa, no mi moramo biti maksimalno ozbiljni i koncentrirani i onda se s pravom možemo nadati pobjedi.

Još dosta do finala

Susret finala Hrvatskog nogometnog kupa iz riječkog je tabora označen kao utakmica sezone, osvajanje tog trofeja bila bi kruna karijere za većinu igrača Rijeke, a već kod prvog dana prodaje karata stvorile su se gužve na prilazu blagajnama pored stadiona na Rujevici.

Vukčević kaže kako igrači to znaju, osjete, no nikome ne pada napamet zanositi se tim finalom, još je puno posla pred Tomićevim pulenima u ligaškom nadmetanju do 26. svibnja.

Prva prepreka

Prva prepreka koja igračima Rijeke stoji na tome putu jest Šibenik i njihove misli trenutno su fokusirane samo na četvrtu uzastopnu pobjedu i nova tri boda na kontu svoje momčadi.

- Ha, pa naravno da komuniciramo međusobno oko toga, znamo da nas čeka najvažnija utakmica sezone, bit će pun stadion i dosta naših navijača, svi jedva čekamo taj dvoboj, i navijači i mi na terenu. Bit će to jedno pravo uzbuđenje. Jesam li osvojio trofej u karijeri? Nisam do sada, imat ću veliku priliku, ha, ha... No, generalni plan je maksimalno odraditi sve preostale utakmice u prvenstvu, a o finalu ćemo pričati kada za to dođe vrijeme. Imamo s Hajdukom i derbi na našoj Rujevici već nakon Šibenika, imat ćemo sasvim dovoljno vremena za priče o finalu - dodao je Vukčević.

Inače, nedavno je kondicijski trener Antonio Cinotti javno pohvalio, odnosno, istaknuo Vukčevića kao trenutno najbržeg igrača nogometaša Rijeke. Odlaskom Escovala, koji je prethodno bio “vlasnik” te titule, riječka svlačionica dobila je novog “sina vjetra”, a Vukčević je time na najbolji mogući način srušio sve predrasude i doveo u pitanje brojne viceve o “lijenim” Crnogorcima.

- Ha-ha, baš je i bilo zezanja nakon utakmice s Osijekom oko toga. Došao je trener do mene i kazao “gledaj Andrija, išao si 35,6 kilometara na sat”. Bio sam malo iznenađen, ali nije to ništa novo za mene jer sam i u Belgiji bio najbrži igrač u momčadi, testovi su pokazivali da sam redovito išao preko 35 kilometara na sat, no ove sezone još nisam ostvario tu brzinu na utakmici, sve do nedavno. Naravno da me raduje što je to bilo baš protiv Osijeka i što sam pomogao momčadi da dođemo do pobjede. Koja je tajna brzine, jedem li nešto posebno? Ha-ha, ma nije u tome stvar, radim dosta individualno i pored treninga što ih imamo u klubu, vjerujem da ti se to onda vrati i na terenu, odnosno, da se osjeti i u brzini - podvukao je Rijekin crnogorski internacionalac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:04