Marco Pašalić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
HIT-IGRAČ

Čudo s Rujevice opisalo magičan trenutak iz Lillea: ‘Dinamo? Sve što se događalo samo nas još više motivira‘

Oni imaju individualnu kvalitetu? Pa, imamo je i mi, bit će to prava muška utakmica‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 17:09

Nogometaši Rijeke, nakon minimalnog poraza i odlične igre u Lilleu protiv istoimenog protivnika u play-offu Konferencijske lige u četvrtak nisu se, nakon prospavane noći, vratili u Rijeku već su čarterom direktno sletjeli u Zagreb. Razlog je sasvim jasan, klupsko vodstvo i novi trener momčadi Željko Sopić htjeli su uoči derbija 6. kola SuperSport HNL-a maksimalno poštedjeti momčad nepotrebnih putovanja i naglasak staviti na što bolju pripremu, odnosno regeneraciju kako bi što spremniji dočekali nedjeljni sraz s Dinamom na Maksimiru.

Još jednu europsku utakmicu Riječani su brzo zaboravili i okrenuli se novom, velikom izazovu i srazu s njihovim donedavnim trenerom, no Marco Pašalić, trenutno možda i najbolji igrač Rijeke, odnosno igrač koji je sigurno u najboljoj formi još se jednom kratko osvrnuo na vrlo dobru igru protiv znatno renomiranijeg protivnika. Pokazali su Riječani da itekako mogu igrati i protiv ekipa iz europskog vrha.

Navijačka podrška

- Malo smo teže spavali, no iskreno, pokazali smo da možemo, kreirali smo šanse u Francuskoj i to dobre šanse koje doduše nismo iskoristili, ali znamo da to možemo ponoviti u uzvratu i s našim 12. igračem na Rujevici pobijediti Lille. Moj pogodak? Ma bitno je da smo kao ekipa dobro igrali, a onda dođe i do takvih golova. Plan je bio da napadamo dubinu, u tom momentu sam to i napravio, odnosno vidio prostor i tako zabio taj gol. No ponavljam, taj gol je jedino važan za uzvrat, ali bitnije bi bilo da smo slavili ili izvukli neodlučeni rezultat - kazao je Pašalić koji je svjestan da njega i njegove suigrače čeka još jedna teška utakmica.

Dvoboj s najuspješnijom hrvatskom momčadi u povijesti sam je po sebi izazov, posebice kada su u pitanju gostovanja Rijeke u Zagrebu, no ovaj će biti po mnogočemu drugačiji. Po prvi puta Sergej Jakirović i njegov stručni stožer koji je još ovog tjedna “stolovao” na Rujevici ispred sebe će, kao protivnika, imati “svoju” momčad, onu koju je zajedno sa sportskim direktorom Bijelih i gradio tijekom ljetnog prijelaznog roka. Za Pašalića je to samo - motiv više, pokazali su to igrači već u Francuskoj, nema sumnje da će ovog puta odgovoriti još i jače. Čitaju oni i slušaju sve što se piše i priča, no momčad je na sve to odlučila govoriti tamo gdje najbolje i može - na terenu.

image

Marco Pašalić u zagrljaju Radomira Đalovića

VIGO MAVROVIC/HNK RIJEKA

- Bit će to prava muška, jaka, intenzivna utakmica, no rekao bih da će nam to biti još veća motivacija nakon svega što se događalo u prvom dijelu ovog tjedna. Dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu, a čuo sam da i puno naših navijača dolazi u Maksimir. To će nam protiv Dinama biti još jedan dodatni motiv i dodatna podrška - dodao je 22-godišnji igrač Rijeke i mlade reprezentacije Hrvatske koji se referirao i na veliku potrošnju u posljednjem, europskom ogledu.

Nema ljepšeg od utakmica

No, za razliku od svih ovosezonskih europskih putovanja, ovo je bilo daleko najkraće i organizacijski “najbezbolnije”.

- Umor? Normalan je to umor od utakmice, ali mislim da je za nogometaša najljepše kada može što više igrati, tu se možeš pokazati. Nemaš puno treninga već se natječeš protiv drugih ekipa, to je nešto najbolje što kao profesionalni nogometaš možeš poželjeti - objasnio je Pašalić koji je uvjeren da Rijeka može napraviti dobar rezultat u Maksimiru.

Dinamo ima individualnu kvalitetu, no Riječani su, porazu u Francuskoj unatoč u jako dobrom ritmu. Kako do bodova protiv momčadi donedavnog vašeg trenera?

- Imamo i mi individualnu kvalitetu, to mogu slobodno kazati. Mlada smo momčad, većinom smo mladi igrači i hoćemo, igramo sa srcem i možemo ostvariti nešto veliko.

Za nešto tako veliko Riječani će se na stadionu usred glavnog grada morati itekako potruditi. Ako je nešto dobro u odlasku Jakirovića, onda je to činjenica da je donedavni trener Rijeke u dva ogleda koja je prošle sezone igrao protiv svoje sadašnje momčadi oba puta izgubio (1:0 i 1:2). S druge strane, Željko Sopić je u četiri ogleda, dok je bio trener Gorice u prošloj sezoni, čak tri puta izvukao neodlučeni ishod, s takvim, pozitivnim trenerskim učinkom trenutno se ne može pohvaliti niti jedan aktualni trener hrvatskih prvoligaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 07:00