Petar Sučić i Marko Pjaca

 DAMIR KRAJAC Cropix
MARKO PJACA ZA SN

‘Danas jednu stvar cijenim više nego ikada prije. Povratak u Dinamo? To pitanje je neumjesno‘

‘Naravno da je, kao i za svakog nogometaša, prva opcija bila vratiti se doma‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. travanj 2024. 18:59

Marko Pjaca je nakon sjajne izvedbe u dresu reprezentacije dao veliki intervju za Sportske novosti. U njemu je, između ostalog, govorio i o Rijeci, Dinamu, svojoj karijeri, Luki Modriću, Cristianu Ronaldu i svojem obiteljskom životu.

U Italiji ste igrali za niz klubova, na koji imate najljepše uspomene?

- Prvi klub u koji sam stigao iz Dinama bio je Juventus. To je i najveći klub.

Juve će biti uvijek u srcu?

- Pa, mislim, najveći nivo nogometa sam tamo igrao. Iako zbog ozljede nisam sudjelovao u finalu, igrali smo u toj sezoni 2016./17. finale Lige prvaka, osvojili scudetto i Kup. To su nezaboravni trenuci koje treba cijeniti. Zato bih istaknuo Juventus.

Spominjao se u dva-tri navrata mogući povratak u Dinamo, ali do toga nije došlo. Zašto Rijeka, a ne Dinamo?

- Naravno da je, kao i za svakog nogometaša, prva opcija bila vratiti se doma. Ovog ljeta to nije bila mogućnost i stigao sam u Rijeku što se pokazalo kao sjajan potez. Zahvalan sam ljudima u Rijeci jer su vjerovali u mene i dali mi priliku kao i svima vezanim za klub, koji su me izvrsno prihvatili.

image

Marko Pjaca

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Niste prekrižili Dinamo za budućnost?

- U ovom trenutku sezone to je neumjesno pitanje. Igram za Rijeku, dali su mi priliku, moram im se odužiti te bi bilo nekorektno pričati o Dinamu.

Kaže se da svako zlo može biti za neko dobro. Jeste li se u životnom smislu oplemenili novim spoznajama nakon te kalvarije koju ste prošli s ozljedama i izbivanjem od nogometa?

- Imam puno pouka i zaključaka. Sad više cijenim nogomet i neke male stvari. Biti zdrav se nekad uzima zdravo za gotovo, pogotovo netko tko nikad nije imao problema s ozljedama. Mislim da se to podrazumijeva i normalno je. Danas više cijenim samu tu činjenicu da sam zdrav i mogu igrati nogomet. Najveća mi je pouka - treba uživati u trenutku jer nikad ne znaš što će se dogoditi.

Tko je najbolji nogometaš s kojim ste igrali?

- Luka Modrić i Cristiano Ronaldo. Iako je bilo puno izvrsnih igrača te je to jako teško pitanje.

Dosta dobra dvojica... Luka je najveći hrvatski igrač, Cristiano je s Messijem obilježio gotovo dva desetljeća svjetskog nogometa. Po čemu su oni najbolji primjer, što najvažnije mladi igrač može od njih naučiti?

- Obojica toliko dugo igraju na vrhunskoj razini zato što su uvijek gladni uspjeha. Nikad ne staju, stalno traže da se poboljšaju, da se unaprijede, konstantno i dalje žele više i bolje. Neovisno o tome što su sve osvojili. To je vrijedno divljenja.

image

Marko Pjaca

GORAN MEHKEK Cropix

Što volite osim nogometa? Kako provodite slobodno vrijeme?

- Svaki slobodan trenutak provodim s obitelji, sa ženom i sinom koji ima godinu i deset mjeseci. S njima najviše uživam - kaže Marko koji živi u Opatiji gdje ima kuću.

Obitelj Pjaca je sportska, otac je bio sportaš, pa hoće li i njegov unuk?

- Jako voli nogomet, cijeli dan je s loptom. Ne odvaja se od nje. Igramo se cijelo vrijeme, a vidjet ćemo što će biti, hoće li biti nogometaš - nasmijao se Marko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. travanj 2024 19:00