Nogometaši Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
LEGENDARNI NAPADAČ

‘Danas stalno pričamo o europskim ciljevima, a gdje smo bili još prije četiri mjeseca...‘

Primjećuje se lagani zamor materijala, ali to i ne čudi s obzirom na brzi ritam polusezone
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. svibanj 2023. 18:52

Rijekin pomoćni trener Radomir Đalović prokomentirao je aktualnu situaciju svoje momčadi, riječki dečki nakon važnog, s(p)retnog boda osvojenog u posljednjim sekundama susreta Derbija della Učka spremaju se za novi izazov.

- Atmosfera nam je odlična, mogu reći da su igrači baš dobro trenirali tijekom tjedna. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično, da smo ranije zabili prvi gol možda bismo i okrenuli utakmicu protiv Istre, no što je tu je, ne možeš stalno niti pobjeđivati. Idemo dalje s jako bitnim bodom i u svakoj od iduće tri utakmice do kraja pokušat ćemo uzeti što više. Na kraju ćemo podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Velik je ovo uspjeh, gdje smo bili prije četiri mjeseca, a danas pričamo o europskim ciljevima, igrači i treneri su naravno najzaslužniji za to. Tu smo, blizu smo, nećemo dozvoliti da sve ovo što smo sami dobro napravili ne iskoristimo - kazao je popularni Đale u uvodu i odmah se osvrnuo na teško gostovanje u Varaždinu.

- Idemo kod ekipe koja je dobra, potentna i koja ima iza sebe odličnu sezonu, spremamo se za tu utakmicu najbolje što možemo. Naravno da su igrači svjesni važnosti susreta, oni znaju koliki je ulog, no to im ne treba biti niti postoji ikakav imperativ oko toga, a i Varaždin sigurno ima neke svoje računice. Bitno je da odradimo cijeli tjedan kako treba, da su igrači zdravi i da budu spremni, a onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu i vjerovati da ćemo se u nedjelju iza susreta svi zajedno radovati - dodao je Đalović, koji se dijelom složio da se kod određenih igrača u posljednje vrijeme vidjela naznaka zamora materijala što previše i ne čudi s obzirom na to da se sezona primiče kraju, a da je iza igrača Rijeke puno utakmica u kratkom roku.

image

Radomir Đalović

TEA CIMAS/CROPIX

Nije lako

Đalović nastavlja...

- Može se reći da smo u prvom dijelu protiv Istre djelovali, kako je i glavni trener rekao, pomalo “ispuhano”, ali mi smo i utakmicu prije, protiv Slavena, poštedjeli neke igrače i na kraju uvjerljivo slavili na isto jednom teškom gostovanju za nas. Očekivali smo možda malo više upravo od tih igrača koji nisu igrali protiv Slavena, trener ih je planski odmorio. No, ponavljam, imamo 20 igrača u rosteru, imamo puno igrača koji su svojim ulaskom s klupe donijeli dimenziju više u igru. Imamo jednu homogenu momčad, vidjet ćemo što će biti još do nedjelje i hoćemo li nešto rotirati. No, sigurno je da su neki igrači umorni, nekolicina njih je odigrala gotovo svaku utakmicu ovog proljeća, poput Marina, a nedavno smo, eto, imali i praktički četiri utakmice u deset dana. Nije to lako, i onda taj bod protiv Istre još više dobiva na težini, pokazali smo karakter i vratili se od zaostatka 0:2 bez obzira na to što su gosti iz Pule imali igrača manje - objasnio je Đalović.

Nije htio previše pričati o posljednja dva kola, no činjenica jest da Rijeku, nakon Varaždina, čekaju dva derbija protiv dvije momčadi koje Rijeka ove sezone jedine nije svladala u tri dosadašnja međusobna susreta.

- Te su utakmice same po sebi važne i bitne, bez obzira na situaciju u kojoj smo sada, a u aktualnom trenutku samo dobivaju na važnosti. No, sada smo isključivo fokusirani samo na Varaždin iako klubovi poput Dinama i Osijeka garantiraju da će to biti izazovne i dobre utakmice. Naravno da ćemo i tu probati uzeti bodove - dodao je Đalović.

Moramo se stisnuti, dati sve od sebe

Iza Rijeke je izuzetno naporna i turbulentna sezona, koja može završiti prilično uspješno.

- Istina, sezona je baš naporna, ali kada gledamo što smo sve napravili do sada u aktualnoj polusezoni uz kojoj smo uzeli 33 boda, onda moramo biti sretni i ponosni. Napravili smo veliku stvar, stvarno veliku, pa bili smo bliže ekipi koja se bori za ostanak nego svim onim momčadima koje su se borile za Europu. Sada smo tu, u konačnici tu Rijeka i pripada. Vidjet ćemo, moramo se “stisnuti” i dati sve od sebe još ovih 20-ak dana koliko traje sezona, odraditi sve kako treba i onda, naravno, otići na zasluženi odmor - podvukao je Đalović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:48