DAMIR SKOMRLJ Cropix
SOPIĆ UOČI DERBIJA

‘Derbi između Hajduka i Dinama je bio negledljiv! Livaja? Tko plati ulaznicu, može vikati što želi‘

‘Prije sedam dana sam rekao kako pola Rijeke živi za ovu utakmicu pa su me u klubu ispravili‘
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2023. 14:10

Sve se u Rijeci vrti oko subote i Jadranskog derbija protiv Hajduka koji počinje u 18:30. Splićani na Rujevicu dolaze osokoljeni pobjedom nad derbijem, ali Rijeka bi s osvajanjem tri boda izbila na prvo mjesto SuperSport HNL. I da nije toga, ova bi utakmica bila predmet svih priča, ovako je sve dodatno eskaliralo.

- Prije sedam dana sam rekao kako pola Rijeke živi za ovu utakmicu pa su me u klubu ispravili i sada znam kako cijela Rijeka živi za ovu utakmicu. Najvažnije je da ne podlegnemo pritisku s tribina, da odigramo sviju utakmicu i da damo sve što imamo u tom trenutku, da pokušamo uzeti tri boda i u principu to je to. Bez obzira na veliki pritisak sa svih strana, utakmica se igra za tri boda, ni više ni manje. Ta utakmica neće odlučiti konačni poredak. Tko pobijedi, bit će zadovoljniji, ali nakon nje će ostati još puno kola do kraja - istaknuo je trener Rijeke Željko Sopić na današnjoj konferenciji za medije.

Vratar Nediljko Labrović je objasnio kakva su očekivanja od sraza s Hajdukom.

- Očekivanja su uvijek ista. Radili smo jako dobro kroz cijeli tjedan, ostalo je još da ‘uglancamo‘ finese, da sve pripremimo. Bit ćemo jako spremni i u subotu očekujemo dobru utakmicu.

Za ovakvu utakmicu osim fizičke, važna je i psihološka priprema.

- Naravno da ću s igračima razgovarati o utakmici, s dosta njih u četiri oka, ali s druge strane se za ovakve utakmice živi. To su sve mladi igrači, ne treba stavljati preveliki pritisak na njihova leđa. To je utakmica kao i svaka druga. Kakav bi bio trener da ne želim u svakoj utakmici pobijediti - sad je Hajduk, poslije će doći Gorica ili Dinamo - mi svaku utakmicu želimo pobijediti, ali je problem taj što je s druge strane protivnik koji također želi pobjedu - rekao je Sopić i dodao:

- Naravno da bi pobjeda bila zamašnjak za nastavak prvenstva, ali ima još jako puno kola do kraja. Tablica nikada ne laže, uvijek je realna. U jednom trenutku netko može iskoračiti gore ili dolje, ali na kraju se sve složi tako da je ovo samo jedna epizoda.

Što se zdravstvenog stanja tiče, manjih problema imaju Galešić i Grgić dok je Viega izvrnuo zglob na oglednom susretu protiv juniora Rijeke te vjerojatno neće biti spreman za utakmicu. Sopić će trebati najspremniji igrači da zaustave zahuktali Hajduk.

- Ljudi su prvi na tablici i prvi su od drugog-trećeg kola. Zasluženo su tamo. Puno se vrti oko Livaje koji je, po meni, najbolji igrač lige uz Petkovića. Dobili su na stabilnosti obrane dolaskom Uremovića, kompaktna su momčad koja juri rezultat i ne teži previše nekoj velikoj gracioznosti u igri i svemu. No, cilj opravdava sredstvo. Što se tiče utakmice protiv Dinama to je bilo negledljivo. Ništa novo kad je u pitanju utakmica tako visokog naboja, gdje i jednima i drugima trebaju bodovi. Nije bila neka kvalitetna utakmica, a na kraju su uspjeli pobijediti s jednim, rekao bih maestralnim golom, Sahitija. Trebat ćemo obratiti pozornost na njega jer je u dobroj formi, ali i mi smo se dobro pripremili i mislim da neće biti problema - izjavio je Sopić, a Labrović dodao:

- Svaki igrač Rijeke treba biti svjestan važnosti ove utakmice. Najvažnija su tri boda što je normalno očekivati. Kako se postaviti? Kao i do sada, uz jedan čvrsti gard, da momčad bude kompaktna, da ginemo jedan za drugoga i onda možemo nešto očekivati.

image

Nediljko Labrović

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Za kraj su Sopića pitali i o povratku Marka Livaje na Rujevicu nakon incidenta koji se dogodio dok je tamo bio s reprezentacijom. Za očekivati je da će i ovaj put biti provokacija i dobacivanja s tribina, a Sopića su pitali misli li da bi se sve moglo prebaciti na travnjak.

- Ne mislim ni najmanje. Onaj tko plati kartu se ima pravo derati što god hoće. Što ja mislim o tome je neka druga stvar, a najvažnija stvar je da momčad bude izolirana od toga. Kao igrač i trener sam bio na stotinu ili ne znam koliko stadiona, da sam svaki put bio sretan kako se ponašaju navijači protivničke, ponekad i moje ponašali - nisam. To je dio folklora, s time živimo i bez obzira na to što ja rekao, na to se ne može uvjetovati - zaključio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 09:24