DAMIR SKOMRLJ Cropix
NAJAVA IZ RIJEKE

‘Dinamo je kvalitetan, ali na Rujevici je Rijeka uvijek favorit!‘; ‘Petković, Kulenović? Imat ćemo puno posla‘

Važne obrambene karike, Nediljko Labrović i Niko Galešić, najavili su dvoboj s Dinamom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 02. svibanj 2024. 16:19

Poprilična gužva stvorila se u četvrtak u riječkom press centru Orlando Rivetti koji su pohodili vratar i kapetan momčadi Nediljko Labrović te mladi i super pouzdani riječki stoper Niko Galešić. Kako i ne bi, pred ovim je momcima sigurno utakmica karijere, sve ono što su naporno radili i trenirali ne samo ove sezone, već i od svog dolaska na Kvarner, stane u nedjeljnu derbi utakmicu u kojoj se Rijeka pobjedom može vratiti na čelo prvoligaške kolone i onda u preostala tri kola pokušati pronaći put do zvijezda, do titule naslova prvaka. Ako je to netko zaslužio svojim prikazanim igrama kroz sezonu onda je to Rijeka, no od dojma se ne živi niti postaje junakom.

Kapetan Labrović, kako i dolikuje, prvi je preuzeo riječ, osvrnula se riječka hobotnica još jednom na poraz u Zagrebu iako je, što se momčadi tiče, ta nesretna utakmica u Kranjčevićevoj već pronašla svoje mjesto u ropotarnici povijesti.

- U glavama smo mi to htjeli, željeli smo uzeti pobjedu kao i u svakoj utakmici, no jednostavno je teško naći riječi kojima bih opisao tu utakmicu. Dobra stvar je ta što smo sve analizirali i odlično krenuli u treninge ovaj tjedan. U svlačionici vlada pozitivna atmosfera i imamo sve preduvjete za pravi derbi u nedjelju - kazao je u uvodu Labrović dodavši da im je sve bilo jasno u pet minuta koliko je trajao sastanak s trenerom Sopićem u ponedjeljak ujutro.

- Trener nas je bodrio, dodao je da se tu nema što žaliti, da je to prošlost, da trebamo krenuti dalje i dalje "gaziti". Smisao tog sastanka je bio da i dalje nastavimo jako, muški, onako kako smo to radili i do sada. Da li bih mijenjao ovaj poraz za poraz u Kupu? Kao sportašu mi je uopće glupo pričati o tome na taj način, izabrao bih obje pobjede da mogu. Malo je nezahvalno odgovoriti na ta ili-ili pitanja, ne želim pričati što je važnije, oboje je važno - dodao je Labrović koji se okrenuo derbiju protiv Dinama i ispada, najvažnijoj utakmici sezone.

- Slažem se s vama, najvažnija je to utakmica ovog prvenstva gdje će se sastati dvije odlične momčadi. Očekujem jednu jako kvalitetnu i zanimljivu utakmicu u kojoj bi mogli presuditi detalji. Dinamo? Ma ne treba o njima previše trošiti riječi, kvalitetan su suparnik, ali na Rujevici je Rijeka uvijek favorit - naglasio je kapetan Rijeke koji ima recept kako zaustaviti Petkovića i Kulenovića, napadački dvojac modrih koji je posljednjih nekoliko utakmica pokazao da je itekako opasan i u tandemu, odnosno kada igraju zajedno u formaciji s dva napadača.

- Uigrali su tu novu formaciju, doveli su i još neke igrače. Sigurno će biti teško, no ispred sebe imam kvalitetnu momčad koja ih može zaustaviti - kazao je Labrović koji vjeruje da njegova momčad može ponovo ući u seriju pobjeda.

Ako su ih mogli imati devet zaredom, zašto ne bi i još četiri, uz nadu da će se njegov niz neprimljenih golova na Rujevici i dalje nastaviti.

- Ja se isto nadam da će tako biti i da će nakon ove utakmice ostati isto. Sigurno će biti teže to ostvariti, neki od najboljih napadača lige su u Dinamu, neće mi to ići na ruku, no nadam se da možemo to ostvariti - dodao je Labrović koji je odgovorio u čemu je razlika u pripremi jedne ovakve i neke druge utakmice.

- Psihički je to više razlika, u glavu si moraš staviti da igraš jednu važnu utakmicu, i, što je najbitnije od svega, da moraš i trebaš dati zadnji atom snage. Riječka publika? Što reći više, samo neka nastave bodriti nas kao i svaki put do sada u što uopće ne sumnjam, nadam se da će nas pogurati prema dalje. Bili su uz nas cijelo vrijeme, davali nam i dodatni impuls kada mi možda i nismo bili kako treba, sve pohvale navijačima. U nedjelju idemo po starom receptu - završio je Labrović i riječ prepustio kolegi koji je na terenu najčešće prvi do njega, stoperu Niki Galešiću.

- Atmosfera u momčadi je odlična, mislim da nas poraz nije poremetio. Jednostavno, moramo pred našim navijačima protiv Dinama pokazati pobjednički gard i uzeti sva tri boda da na kraju možemo opet pričati o naslovu - kazao je Galešić koji zna da to neće biti nimalo lako.

- Mislim da će utakmica biti jako teška i zahtjevna, Dinamo je jako kvalitetna momčad i trenutno su u odličnoj formi, no na našem stadionu smo mi favoriti i jednostavno, ako želimo ostati u utrci, onda moramo pobijediti utakmicu. Utakmica bi mogla biti slična kao i protiv Lillea na početku sezone, i tada smo morali ići po pobjedu, a to smo kroz 90 minuta igre i učinili, vjerujem da ćemo to moći napraviti i protiv Dinama. Agresivno prema naprijed, dobro ih stisnuti i natjerati ih na greške - jasno je kazao Galešić koji smatra da Jakirovićevi puleni, bez obzira na to što im i je i bod sasvim dovoljan u ovom dvoboju, neće igrati na remi.

- Mislim da će igrati kao i u prošlim utakmicama jer im je to dobro išlo, mislim da se neće povući, no bit će sigurno oprezni jer znaju da i mi imamo kvalitetu. Ići će na svoj način, tako ćemo i mi, a bolji će pobijediti - poručio je Galešić koji se složio da mu je ovo najvažnija utakmica u dosadašnjoj karijeri.

- Je, sigurno, imao sam već neke utakmice gdje sam mogao puno naučiti i igrao protiv kvalitetnih protivnika, ali kada je imperativ u pitanju, odnosno značenje ovog dvoboja, onda mogu kazati da je ovo najbitnija utakmica do sada - dodao je riječki branič čija momčad, unatoč primljenim golovima u Zagrebu, još uvijek pogodak nije primila ove kalendarske godine na Rujevici.

- Nismo bili na nivou u Zagrebu, a pokušat ćemo da ostane ovako kako je i do sada kada je Rujevica u pitanju. Petković, Kulenović? Mi u obrani ćemo sigurno imati puno posla. Znamo kvalitete Petkovića, a Kulenović ima dubinu, skok, morat ćemo biti na svom maksimumu da mrežu sačuvamo u ovom dvoboju, a u tome bi im trebala pomoći i rasprodana, raspjevana Rujevica. Kroz cijelu sezonu, a pogotovo kroz ovaj drugi dio što su navijači napravili za nas, nemam riječi kojima bih to opisao. Nadam se samo da ćemo im pobjedom u nedjelju zahvaliti. Pritisak? Ma nema ga, mi smo već u ovoj sezoni jako puno toga napravili, no naravno, kada si već ovako blizu, onda želiš, pa nekako i moraš doći do tog trofeja. Jako puno smo radili kroz sezonu, svi igrači su na maksimumu, i mislim da se trebamo nagraditi trofejem da budemo što sretniji na kraju sezone - znakovit je bio Galešić.

Moguće je ustupiti ulaznice za derbi

S obzirom na to da je stadion za nedjeljni derbi rasprodan već prvog dana prodaje, odnosno u dva sata, iz kluba su još jednom podsjetili vlasnike ulaznica ili kompleta da ustupe svoje mjesto ako neće biti u mogućnosti prisustvovati utakmici sezone gdje će svaki dodatni glas s tribina ovoj Rijeci itekako značiti.

Komplete ulaznica je moguće ustupiti isključivo članovima HNK Rijeke i to besplatno na blagajnama te online uz naknadu od svega jednog eura. Pojedinačne ulaznice pak moguće je ustupiti, odnosno zamijeniti isključivo na zapadnim blagajnama tijekom tjedna od 16-20 sati, subotom od 9-13 sati, dok će u nedjelju zapadna blagajna raditi od 16, a istočna od 17 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 16:20