DAMIR SKOMRLJ Cropix
LEGENDE RIJEKE

‘Dinamo je napravio dobar posao dovođenjem Jakirovića, ali Rijeka je puno izgubila, pogotovo na ovaj način‘

‘Bišćan je slovio kao Dalićev nasljednik, ali sada je već bivši u Dinamu, ne praštaju se loši rezultati‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 19:15

Iz krajnosti u krajnost. Dok je foto-finiš prethodnog tjedna ponudio idealnu odjavnu špicu za navijače Rijeke, uz novi trijumf i preokret protiv Lokomotive, u početku novog dočekao ih je - hladan tuš. Sergej Jakirović, dirigent "nove" Rijeke, ansambla koji je djelovao goropadno u prvim kadrovima sezone, postao je trener Dinama 15-ak sati nakon, još uvijek, svježeg trijumfa na Rujevici. Dok su navijači Modrih imali bezbolnu smjenu, s obzirom na to da je maksimirski klub, praktički, bez stratega bio nešto više od sat vremena, za klub s Kvarnera neizvjesni trenuci tek dolaze.

U potrazi za reakcijama s riječke strane, okrenuli smo brojeve bivših klupskih aktera, rođenih Riječana.

Elvis Brajković nosio je riječki dres u više mandata. Temelje uspješne karijere, u kojoj je upisao i deset nastupa za "vatrene", počeo je zidati upravo na Kantridi. I iz njegovih odgovora nazirale su se natruhe šoka.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Uh, teško mi je komentirati. Dinamo je napravio dobar posao, doveli su trenera koji ih može dignuti i vratiti na pravi put. Sergej je pokazao da je dobar trener, napravio je velike stvari s Rijekom. S druge strane, Rijeka je puno izgubila njegovim odlaskom. Pogotovo na ovaj način, kada se stvara nova ekipa, nova energija, nazirala se i šansa u borbi za vrh. Normalno da je ovo šok - komentirao je Brajković.

Prije 27 godina iz Rijeke u Dinamo, odnosno tadašnju Croatiju, otišao je Damir Milinović, koji smatra kako će Jakirović imati nešto težu situaciju u Maksimiru.

- Naravno, navijači nisu oduševljeni, teško im je ovo palo. Jakir je ovo vjerojatno oduvijek htio, ali u Rijeci bi mu bila mirnija situacija, imao je sve posloženo i dobru atmosferu oko kluba. Znamo što nosi Dinamo, Bišćan je slovio kao Dalićev nasljednik, ali sada je već bivši u Dinamu, ne praštaju se loši rezultati. Jakirović je tako odlučio, ali u Rijeci mu je bilo možda jednostavnije - rekao je Milinović.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Šok na Rujevici morat će biti apsorbiran brzinom svjetlosti jer iza ugla već vreba peta momčad iz posljednje sezone francuskog prvenstva. Kuglice u ždrijebu nisu bile blagonaklone prema Rijeci, a ostanak bez trenera dodatan je uteg uoči prve utakmice protiv Lillea u četvrtom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. O konkretnom imenu - još nema glasa. Rasplet je iznenadio i vodstvo kluba, a u dva i pol dana treba se kristalizirati solucija uoči itekako bitne utakmice, trenutak je vrlo delikatan.

- Ne znam tko može doći i posložiti momčad na dobar način, tko može preslikati ono što je radio Sergej. Tko god dođe, vjerojatno neće složiti momčad na drugačiji način, nema vremena za drugo. Teško netko može nametnuti svoje ideje u dva-tri dana, eventualno se nadovezati na razmišljanja prošlog trenera - kaže Brajković.

Kako će na odlazak trenera reagirati igrači, pokazat će idući tjedni, teško će to biti osjetiti već u prvoj utakmici protiv Lillea. I ostankom Jakirovića, Francuzi bi u dvomeč ušli kao veliki favoriti, reakcija momčadi bit će vidljiva u narednom periodu, kroz tri, četiri utakmice...

- Nije jednostavno igračima, ali ni cijelom klubu. Situacija je malo čudna, bit će teško i igračima i stožeru - rekao je Milinović.

O gustom prometu na relaciji Maksimir-Rijeka, prvenstveno u vidu transfera igrača, a sada i trenera, bivši član oba kluba rekao je sljedeće:

- To je uvijek bilo tako, nije to ništa novo. Igrači vole doći u Rijeku, ali i u Dinamo, to je normalno - komentirao je Milinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:56