BORIS KOVACEV/CROPIX
PROGNOZA STRUČNJAKA

‘Dinamo je nedodirljiv. Hajduk? Imat će jedan problem... mislim da to neće biti dovoljno za prvo mjesto‘

Komentira Dražen Besek, nekoć iznimno radišan nogometaš, a danas trener s velikim iskustvom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. veljača 2022. 08:46

Dražen Besek je u Hrvatskoj vodio 223 utakmice kao strateg Varteksa, Slavena Belupa, Zagreba i Osijeka. Kako i dalje čeka novi angažman u zemlji ili inozemstvu, pozorno prati bitku za naslov prvaka u HNL-u.

- U sve četiri momčadi bilo je promjena. Hajduk se nametnuo svojom ambicijom i povratkom Kalinića kako bi se mogao uključiti u borbu za vrh. Međutim, moje je mišljenje da je tu Dinamo nedodirljiv, i da će sve ovisiti samo o Dinamu - istaknuo je varaždinski stručnjak.

Hajdukova uigranost

Modrima daje prednost zbog kontinuiranog kvalitetnog rada.

- Da bi se stvorila ekipa, nije dovoljno dovesti jednog, dva ili tri igrača da bi bio konkurentan, odnosno, da bi mogao ugroziti one koji stvaraju dugi niz godina. I ne samo to, nego kroz proces nogometne škole rade sa svojim igračima i dolaze do kvalitete. To su igrači koji su u naponu snage, a u Dinamu tu prvenstveno mislim na Oršića, Ivanušeca, mogu spomenuti i Ademija koji je već dugi niz godina u klubu, jer je došao jako mlad. Da ne govorim o Šutalu, Periću, o igračima koji imaju onaj gen i koji su naučeni nositi se s velikim pritiskom. Tu je sad veliki upitnik hoće li Hajduk uspjeti, bez obzira na to što će imati veliku podršku navijača, u ovoj sezoni ugroziti Dinamo. Ja vjerujem da neće - kaže Besek.

image

Dražen Besek

VLADO KOS/CROPIX

Moglo bi se dogoditi da rasterećene momčadi iz donjeg doma skroje vrh HNL poretka.

- Bit će vrlo važno koliko će se bodova izgubiti na tzv. malim utakmicama. Pa i protiv Osijeka i Rijeke, koji su za mene ipak još uvijek ekipe u stvaranju da bi se do kraja mogle boriti za vrh. No, može se dogoditi i da se u svjetlu opterećenosti Dinama i Hajduka jednih drugima pojave Rijeka ili Osijek te da se i netko od njih na kraju uključi u borbu za titulu. Ima još dosta utakmica, ali mislim da Dinamo kroz linije ima formiranu ekipu gdje se suigrači jako dobro poznaju. Po pozicijama imaju već ustaljene navike kretanja i znaju gdje se tko u određenom trenutku mora nalaziti.

Modri imaju kontinuitet, a Bijeli “svježu krv” željnu dokazivanja, pobjeda i trofeja. Dodatnu euforiju oko Poljuda je stvorio povratak Nikole Kalinića?

- Hajduk će imati problem uigranosti i ne može se osloniti samo na individualnost. Mislim da to neće biti dovoljno za prvo mjesto. Bit će vrlo važno vidjeti u kakvoj je natjecateljskoj formi Kalinić, i njemu i drugim igračima koji su došli trebat će neko vrijeme za prilagodbu...

Rijeka dobro vođena

Goran Tomić radi dobar posao na Rujevici?

- Rijeka je uspostavila svoju koncepciju, dobro su vođeni, znaju kako doći do gola protivnika. I, što je najvažnije, imaju realizatore, i u Drmiću i u Muriću. Mislim da je Rijeka tu solidno posložena, ali kod njih će najveći upitnik biti nošenje s pritiskom i ponašanje u ključnim utakmicama.

Što može Nenad Bjelica s Osijekom?

- Mislim da je Osijeku trenutno najveći problem u realizaciji, jer prva špica Mierez nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti igrač da bi se ekipa mogla boriti za vrh. Svaka ekipa koja želi biti konkurentna ipak mora imati i realizaciju iz situacija koje nisu šanse. To Osijek u ovom trenutku nema, ali ne znači da neće imati, tako da ga ne bih otpisao...

Besek u zaključku:

- U cijeloj ovoj priči sve ovisi samo o Dinamu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 21:16