Igrači Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
NAJBOLJI TRANSFERI HNL-A

Dinamo je pronašao šefa obrane i doveo ciljano pojačanje za Ligu prvaka, ali posao ljeta pripada Poljudu

Donosimo 10 izdvojenih poslova završenog mercata u SuperSport HNL-u
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 07. rujan 2024. 13:35

Što ste kupovali, kupovali ste. Ljetni prijelazni rok u SuperSport HNL-u dočekao je svoj završetak, kao i dodatni dani za potpis slobodnih igrača. Dinamo je proširio roster, Rijeka pronašla zamjene za izlazne transfere, Osijek tek treba vidjeti kako izgleda život bez Ramona Miereza, a na Poljudu se ipak očekivalo više. U nastavku donosimo 10 izdvojenih transfera SuperSport HNL-a.

1. Ivan Rakitić (Al Shabab - Hajduk)

Svaka čast svima, ali dolazak proslavljenog hrvatskog reprezentativca, jednog od najboljih nogometaša u povijesti hrvatskog nogometa, ipak je posao ljeta u HNL-u. Rakitićev dolazak na Poljud znači koliko nogometno toliko i marketinški. Diže ozbiljnost lige na razinu više u svim aspektima, a do sada je već pokazao da će biti neizostavan član udarne postave Bijelih.

image

Ivan Rakitić

ANTE CIZMIC Cropix

2. Samy Mmaee (Ferencvaros - Dinamo)

Marokanski stoper stigao je bez odštete iz mađarskog Ferencvarosa u aktualnog hrvatskog prvaka i u kratkom vremenu postao vođa obrane plavih. Posjeduje sve karakteristike “šefa” zadnje linije, a ističu se njegova brzina, neustrašivost i rezolutnost. Zna i probiti protivničke linije jednim pasom, a u Dinamo je stigao u najboljim godinama (27) i sigurno će biti jedan od nositelja u momčadi Sergeja Jakirovića.

image

Samy Mmaee

RONALD GORSIC Cropix

3. Nathaniel Mbuku (Augsburg - Dinamo)

Ovaj 22-godišnji krilni napadač stigao je iz njemačkog Augsburga i stavio potpis na trogodišnji ugovor s Plavima. Veliko iskustvo je stekao i u francuskom prvoligašu Reimsu u kojem je odigrao ozbiljan broj utakmica. Njegovu kvalitetu tek moramo osjetiti na terenu, ali tajming ovog posla kaže da je doveden ciljano za Ligu prvaka i definitivno pripada top poslovima ovog ljeta.

image

Nathanel Mbuku

ALEN SZABO/Dinamo Zagreb

4. Marko Pjaca (Rijeka - Dinamo)

Novopečeni hrvatski reprezentativac se vratio u Dinamo nakon epizode oživljavanja karijere u Rijeci. Među Plave se vratio za milijun i pol eura i pokazao se kao pravo pojačanje već na početku sezone. Pamti se eurogol na gostovanju u Azerbajdžanu, a Pjaca je od početka sezone neizostavan član udarne postave Dinama. Sjajna forma donijela mu je i povratak u reprezentativnu vrstu.

image

Marko Pjaca

Spp Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia

5. Ramon Mierez (Osijek - Al Jazira)

Godinama je Argentinac bio u top 3 napadača HNL-a, a prošle sezone je bio i najbolji strijelac. Došlo je ovog ljeta vrijeme za transfer i promjenu sredine, a sretni kupac je bogata Al Jazira koja je Osijeku na ime odštete isplatila 3 milijuna eura. Imao je Mierez i veću cijenu na tržištu, ali je tada Osijek procijenio da mu treba za ostvarenje ciljeva. Miljenik Kohorte klub je napustio u nezgodnom trenutku, pred dvomeč sa Zirom.

image

Ramon Mierez

VLADO KOS Cropix

6. Franjo Ivanović (Rijeka - Union SG)

Iza mladog hrvatskog reprezentativca je sjajno ljeto koje nažalost nije rezultiralo plasmanom Rijeke u Europu, a imala je sjajnu šansu. Na 20-godišnjeg napadača pipke je navodno stavio iz izbornik A-reprezentacije Austrije Ralf Rangnick i doista bi bila prava šteta da Hrvatska izgubi ovakav potencijal. Ivanović je imao i sjajno prošlo ljeto, ali se kasnije počeo gasiti što je dovelo čak i do klupe. Na početku ove sezone je eksplodirao, a Rijekina blagajna postala je teža za 4 milijuna eura što je sjajan novac pogotovo ako uzmemo u obzir da je Ivanović u Rijeku stigao besplatno.

image

Franjo Ivanović

BRUNO FAHY Afp

7. Amer Gojak (Ferencvaros - Rijeka)

Dugogodišnji nogometaš Dinama i BiH reprezentativac u Rijeku je stigao iz mađarskog prvoligaša praktički u “pet do dvanaest”. Sama činjenica da je godinama bio u uskoj rotaciji Dinama, a tamo je postigao i neke onomad ključne golove, i ima ulogu povratnika u HNL u najboljim igračkim godinama, svrstava ga u top 10 poslova ovog ljeta. Gojak će sigurno biti veliko pojačanje za Rijeku u borbi za vrh s Dinamom i Hajdukom.

image

Amer Gojak

Hnk Rijeka

8. Stipe Biuk (Valladolid - Hajduk)

Krilni napadač rođen na Stipandan 2002. godine vratio se na Poljud u obliku posudbe iz španjolskog prvoligaša. Predstavlja zamjenu za Emira Sahitija te će popuniti prazninu na krilnoj poziciji, a u trenutnom odnosu snaga u kadru Hajduka mladi hrvatski reprezentativac predstavljat će veliko pojačanje. Povratnički nastup imat će već u derbiju na Maksimiru, a njegov makar kratkoročni povratak je jako dobra stvar za cijeli hrvatski nogomet.

image

Stipe Biuk

ROBERT MATIĆ/HAJDUK.HR

9. Stipe Perica (Standard - Rijeka)

Sada već iskusni nekadašnji hrvatski reprezentativac na Rujevicu je stigao kao slobodan igrač nakon prekida suradnje s belgijskim standardom. Iza njega je dobra karijera, a predstavlja zamjenu za Franju Ivanovića čiji se odlazak uz Andrića i Pericu ne bi trebao previše osjetiti.

image

Stipe Perica

Hnk Rijeka

10. Arnel Jakupović (Maribor - Osijek)

Milijun eura stajala je društvo s Pampasa zamjena za Ramona Miereza. Jakupović bi morao dostojno zamijeniti Argentinca jer posjeduje slične karakteristike. Iza njega je sezona od 17 zgoditaka, a novu sezonu je započeo u dresu Viola te je u 7 nastupa za Maribor 5 puta tresao mreže.

image

Arnel Jakupović

KADIR KEMAL BEHAR Anadolu Via Afp

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 13:36