ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KAKVE TKO IMA ŠANSE?

Dinamo se oporavio od golemog pada, a Hajduk je u novoj godini najveći gubitnik, sve manje vjeruju mu i navijači

Da su kojim slučajem Rijeka izdržala bez primljenog gola, vjerojatno bi imali izjednačeno stanje
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. veljača 2024. 22:56

Izjednačena utrka za naslov hrvatskog nogometnog prvaka donosi i stalne promjene na listama koeficijenata s kojima vlasnici kladionica procjenjuju tko će prvi stići na cilj, a pobjeda Dinama nad Rijekom 1:0 vratila je Zagrepčanima prednost prvi put u 2024. godini.

Uoči 24. kola koje se s obzirom na golemi kiks Hajduka u Varaždinu remijem 1:1, te pobjedu Dinama nad liderom iz Rijeke golom u zadnjim trenucima iz jedanaesterca, može pokazati jednim od presudnih, stanje je bilo najizjednačenije dosad. Hajduk i Dinamo imali su koeficijent za naslov 2,60, a Rijeka 3,00, što je bio i najbolji “plasman” Riječana dosad u očima i potezima bookmakera.

Da su kojim slučajem Sopićevi igrači izdržali bez primljenog gola i tu posljednju minutu, vjerojatno bi u ponedjeljak imali potpuno izjednačeno stanje u izgledima za titulu, a možda bi čak i Riječani bili prvi favoriti. Bila bi to mala senzacija iz kuta klađenja s obzirom da je na početku sezone u srpnju 2023. godine koeficijent da će Rijeka biti prvak bio oko 20.

Veći izgledi u tom trenutku davani su i Osijeku, a Dinamo je bio apsolutni favorit s mizernih 1,35, dok je Hajduk kotirao na 3,25. Ako bi se to prevelo na postotke, Dinamo je imao oko 80 posto izgleda za naslov u procjenama vlasnika kladionica. Sadašnja prednost Zagrepčana iskazana je koeficijentom 2,00, što bi otprilike bilo 55 posto šansi za naslov, Hajduk se vratio na “početne položaje” i koeficijent 3,00, što je najviše u 2024. godini u koju je nakon naslova jesenskog prvaka ušao kao blagi favorit s tečajem 2,10. Rijeka je na 3,50, ali to je i dalje odlično s obzirom da je godinu započela na 8,00, pa je išla na 5,00, do onih 3,00 prije nedjeljnog poraza u Zagrebu.

Hajduk je bez dvojbe najveći gubitnik na startu godine, sve manje mu vjeruju i navijači i vlasnici kladionica, a Dinamo se uspio oporaviti od golemog pada uzrokovanog porazom od Lokomotive, pa onda i remijem s istim klubom. Rijeka je pak postala konstanta i svi je shvaćaju ozbiljno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:07