Antonio Marin je zabio svoj prvi gol u dresu Rijeke
 

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI VJETAR NA KVARNERU

Dinamovac uživa u preporođenoj Rijeci: ‘Nisam ovdje došao sunčati se i uživati nego igrati nogomet‘

Rijeka već četiri utakmice ne zna za poraz, a upisala je i treću uzastopnu pobjedu
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 14. veljača 2023. 19:00

Treća uzastopna pobjeda, ovog puta napokon pred svojim navijačima, te četvrti uzastopni susret u kojem Rijeka ne zna za poraz, sve su to činjenice nove, preporođene Rijeke pod vodstvom nove omiljene persone na Rujevici, trenera Sergeja Jakirovića.

Ovoga puta Goricu je iz jedanaesterca “načeo” Antonio Marin, koji je svojim službenim prvijencem u bijelom dresu usmjerio tijek susreta kojeg je Liber svojim pogotkom usmjerio u “mirne” rezultatske vode i veliko slavlje riječke “bombonijere”.

- Zadovoljni smo što uspjeli povezati tri pobjede, mislim da je utakmica bila dobra za gledanje, hvala navijačima koji su nas podržali u velikom broju, a na kraju smatram da je naša pobjeda bila potpuno zaslužena - kazao je Marin u uvodu.

Jasan dogovor

Polemike oko toga tko će izvesti najstrožu kaznu nije bilo, sve je unaprijed bila stvar – dogovora.

- Dogovor u svlačionici je jasan, ako se dogodi kazneni udarac na Friganu, onda isti izvodim ja, a ako je na nekom drugom skrivljen prekršaj, onda penal izvodi Frigan - objasnio je Marin, koji smatra da se pobjeda protiv Gorice mogla i ranije vizirati, a ne čekati posljednje minute utakmice. Do drugog pogotka Rijeke gosti su jurnuli po “sve ili ništa”, imali dvije-tri vrlo obećavajuće situacije, no kapetan Labrović je, uostalom kao i gotovo cijela momčad ovog proljeća, u sjajnoj formi i nije dozvolio nikakvo iznenađenje kakvih se riječka publika nagledala prošle polusezone.

- Istina, mislim da smo negdje 20-25 minuta prije kraja susreta mogli riješiti pitanje pobjednika, ali one prilike Vukčevića i kasnije Jurića nisu iskorištene, to bi susret sigurno odvelo u drugačijem smjeru. No, i ovako je, moram priznati, slatko, prva pobjeda kod kuće je važna. Nakon prvog gola smo malo pali s igrom, Gorica je preuzela inicijativu na terenu, ali iskazao se opet Nediljko obranama, baš kao i naša defenzivna linija reakcijama i na kraju smo zasluženo slavili - dodao je Marin.

Slijedi Lokomotiva u Kranjčevićevoj, koja je u četiri kola nastavka prvenstva ubilježila svega jedan poraz, onaj protiv zagrebačkog Dinama, i uz Rijeku je možda najugodnije iznenađenje u 2023.

- Slažem se, dobro su krenuli u prvenstvo, vidjet ćemo kako će to biti u Zagrebu, no mi znamo koji je naš cilj.

Marinu pozicija lijevog krila, kako je sam rekao, najviše odgovara, no nije mu problem odigrati bilo što.

- Što šef kaže, ja to igram, ha, ha.. Bez problema ću ja odraditi sve ono što je potrebno u tom trenutku, gdje god sam potreban. Ako treba i na gol, stat ću i na gol, nije problem, he,he - dodao je Marin, koji smatra da ova momčad može puno toga napraviti

Stat će i bura

Za razliku od većine Purgera u riječkom dresu, nije izabrao Opatiju kao svoju destinaciju za život.

- Ne, ne, ja sam vam u Kostreni, živim mirno i povučeno s djevojkom. Uostalom, nisam ovdje došao sunčati se i uživati nego igrati nogomet, ha, ha. Život na Kvarneru? Ma što reći, sve je odlično, imamo sve što nam je potrebno, jedino malo puše bura posljednjih dana, ali i to će stati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:55