Ante Majstorović i Bruno Petković

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA ISPRALA DIO SRAMOTE

Dinamu je dobro došlo spuštanje na zemlju. Dvojac poput ribe na suhom, ovo u Ligi prvaka neće biti dovoljno

Ovakva igra Modrima je bila dovoljna za bod, ali u Ligi prvaka to sigurno neće biti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2024. 06:10

Dinamo kao da je na Kvarner došao na modnu pistu, međutim Rujevica ipak nije crveni tepih, nije se bilo dovoljno prošetati i uživati u divljenju publike, Rijeka se borila te najmanje zavrijedila bod. No, zagrebački klub održao je vodstvo na ljestvici, a Rijeka isprala djelić ljubljanske sramote i pokazala da je u HNL-u ostala na nogama, ako već u Europi nije bila dorasla zadatku. Obje strane na kraju su imale dozu zadovoljstva s rezultatom 1:1.

Dinamovci su izgleda još opijeni pobjedom u Bakuu, dobro im je došla Rujevice da ih spusti na zemlju. S nogometom kakav su prezentirali u Rijeci navijačke kalkulacije o mogućem broju osvojenih bodova u Ligi prvaka ostat će samo bajka. To je igra s kojom se u domaćem prvenstvu neće izgubiti, ali u elitnom natjecanju sigurno hoće. Dojam je da Modri nisu ponudili niti 50 posto energije iz Azerbajdžana, pritom su u drugom poluvremenu potpuno stali. Ako će ovako djelovati nakon svakog nastupa u Ligi prvaka, to je poziv protivnicima - imate šanse! Gledajući faktografski Modri su u prvom dijelu mogli napraviti i veću prednost jer napravili su prilike, ali u nastavku do 81. minute nisu puknuli po golu.

image

Rijeka - Dinamo

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dvadesetak minuta klasične HNL-a na startu susreta, s malo ritma i tečnih akcija prekinuo je pogodak Brune Petkovića. Baturina i Petković donosili su u tim minutama nogomet na travnjak Rujevice, njihovi potezi bili su začin dvoboju i samo podsjećali kolika je Dinamova individualna prednost. No, bočni Pjaca i Hoxha djelovali su kao ribe na suhom... Rijeka je ipak dodala gas nakon što se našla u rezultatskom minusu. Komnenu Andriću zaleđe je uzelo gol...

Drugi dio počeo je u znaku Rijeke. Prodor po lijevoj strani, povratna lopta Jankovića, Hodža ostaje sam na 16 metara i zabija za 1:1. Tipičan gol kakav Dinamo zna primiti, a ni slabije momčadi u europskim kvalifikacijama Rijeci nisu dopuštale toliko prostora. To je podignulo domaćina koji je koristio mlakost suparnika i još nekoliko puta zaprijetio do završnice kad Dinamo ipak, koliko-toliko, krenuo u napad, ali bez konkretne prilike za gol.

Najbolja vijest za Rijeku je što je krv opet u licu, što nakon Europe nisu posrnuli i u prvenstvu te mogu s više mira tražiti put kako dalje, te što je HNL ostao bodovno zanimljiv i intrigantan. Za Dinamo što se nakon duge stanke vratio Luka Stojković i što bod na Rujevici matematički nije loš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:40