Josip Drmić će od ljeta bijeli zamijeniti modrim dresom

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ZVUČNO POJAČANJE

Dogovoren veliki transfer u Maksimiru: Dinamo sigurno dovodi najboljeg strijelca HNL-a nakon Livaje!

S druge strane, dolazak centarfora Osijeka u ovom trenutku djeluje kao nemoguća misija...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. travanj 2022. 13:17

Prema svim informacijama, zasad još neslužbenima, s raznih strana, riječki napadač i drugi strijelac lige Josip Drmić će na ljeto pojačati Dinamov napad. Po mnogima je to praktički gotova stvar. Naravno, uvijek treba pričekati da postane službeno i da Drmić i formalno preseli u Maksimir.

Putem Gavranovića

Posao uvijek može propasti dok nije sve potpisano, ne bi bilo prvi put da se to dogodi, no u nogometnim se krugovima već naveliko govori o tome da će Drmić od lipnja nositi modri dres i da tu više nema previše upitnika. Krenuo bi tako putem Marija Gavranovića, također švicarskog reprezentativca, koji je isto tako s Rujevice došao u Dinamo i ostavio dubok trag, a njegovu statistiku još nitko od Dinamovih napadača ove sezone nije nadoknadio. Drmiću u lipnju istječe ugovor s engleskim Norwichem, iako se pričalo da će nakon toga ostati u Rijeci, sad je puno izvjesniji odlazak u Maksimir.

Kako god, u ovom trenutku Drmić je Dinamu prva opcija, u Maksimiru vjeruju da bi u modrom dresu mogao zabiti barem koliko i u Rijeci ove sezone, ako ne i više, a to su onda sasvim respektabilne brojke za jednog napadača, između 15 i 20 pogodaka, to je ono što Dinamu ove sezone nedostaje.

U Dinamovom napadu na ljeto bi moglo biti dosta rotacija, dolazaka i odlazaka. Uvijek su u redu za transfer Oršić i Petković, tu su još Andrić, Jurić i Emreli, Čop i Kulenović na posudbi... Jasno je da bi dolaskom Drmića netko od njih morao otići, nije nemoguće da Modri pokušaju dovesti još koga od napadača. Pisali smo već kako bi prava prilika bio Dion Drena Beljo, 19-godišnji napadač Osijeka, koji briljira na posudbi u Istri.

image

Dion Drena Beljo

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Skrenuo pozornost

Zabio je već 13 golova ove sezone, između ostalih, zabio je i Dinamu u prošlom srazu u Maksimiru. Bio je to gol za 0:1, susret je završio 1:1, a Beljo je skrenuo pozornost na sebe. Već otad u Maksimiru razmišljaju o njemu, međutim, kako sad stvari stoje, teško da će Beljo u Dinamo, to trenutno djeluje kao nemoguća misija. Pogotovo bi bila dolaskom Drmića.

Nedavno je Nenad Bjelica rekao da je Osijek odbio ponudu od četiri milijuna eura za Belju iz Bundeslige, kako čujemo, ta je informacija samo dodatno pojačala interes za mladog napadača, a posebnu su zainteresirani upravo njemački klubovi. Dva ili tri bundesligaša šalju svoje skaute u Maksimir, u petak dolaze prvenstveno zbog Belje, koji će tako imati dodatan motiv da još jednom “zapapri” Dinamu.

Kao što je moguće da Drmić na kraju ne bude Modri, tako je moguće i da Beljo na ljeto osvane u Dinamu, no po sadašnjem stanju dionica, Modri uzimaju Drmića, a Belju ćemo u Maksimiru gledati još samo u petak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:33