MARVIN IBO GA14NGAR Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVI ANGAŽMAN

Donedavni sportski direktor Rijeke ima novi posao, stiže na užareni teren, a tamo će ga dočekati i bivši dinamovac

Zadnji posao imao je na Rujevici, gdje je nakon godinu dana rada u kolovozu prošle godine podnio ostavku
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. veljača 2023. 10:36

Robert Palikuča (44) po onom što doznajemo postaje novi direktor Arisa iz Soluna. Nakon Fortune iz Düsseldorfa, Nürnberga i Rijeke, hrvatski će stručnjak po prvi put raditi u Grčkoj, u klubu koji se diči s tri naslova prvaka Grčke, a u ovom je trenutku šesti na tablici.

Palikuča je zadnji posao imao na Rujevici, gdje je nakon godinu dana rada u kolovozu prošle godine podnio ostavku. Rijeka nije dobro otvorila sezonu, a u klubu je vladao jedinstveni stav da se promašilo s izborima trenera. Palikuča je kao glavni kreator sportske politike u klubu odlučio odstupiti, premda je na Rujevici svima bilo jasno da je trenerski tandem Tadić - Budicin prije svega bio ideja vlasnika i predsjednika Damira Miškovića.

image
TIMM SCHAMBERGER Dpa Picture-alliance Via Afp

Rijeka je ljetos promašila i u izboru dosta igrača koji su dovedeni kao pojačanja, premda je pitanje kako bi oni izgledali da se nije promašilo s trenerima.

U svakom slučaju, Palikuča sada ima priliku pokazati se u vrućem Solunu, u kojem od nama poznatih igrača igra Izet Hajrović, bivši igrač Dinama. Trebao je tamo biti i Alen Halilović, igrač kojeg je Palikuča ljetos doveo na Rujevicu, ali Halilović se u dosta čudnim okolnostima razišao s Arisom, iako je ugovor već bio pripremljen. Grci su pisali da je pao na liječničkom, ali igrač je to demantirao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:07