Stjepan Radeljić i Martin Baturina

 DAMIR KRAJAC Cropix
JEDAN OD NAJISKUSNIJIH

Došao na ‘mala vrata‘ i postao jedan od najvažnijih igrača Rijeke: ‘Imamo momčad spremnu za Europu‘

‘Treninzi su dosta jaki, željno iščekujemo novu utakmicu‘, kaže Radeljić
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. srpanj 2024. 07:27

Stjepan Radeljić ove će sezone, sa svojih 26 godina na "leđima" biti jedan od najiskusnijih igrača Bijelih. Iako je prošle godine stigao iz Sherifa na "mala vrata" ubrzo je postao neizostavan član udarne riječke postave, najčešće u paru s mladim Nikom Galešićem, nema dvojbe da će taj stoperski tandem i u sezoni koja stiže biti jaka spona riječkog kluba. Nakon što je Galešić u uvodnim danima priprema imao sitnih zdravstvenih problema, te tegobe zadesile su i Radeljića netom prije odlaska u Austriju, odnosno uoči utakmice protiv Primorja na Rujevici kada je u početnu postavu uskočio Lovro Kitin. Radeljić je, nasreću, već bio u sastavu protiv Mađara u Austriji, ozljeda je stvar prošlosti.

Bilo je pametnije odmoriti

- Dobio sam jedan udarac dan prije te utakmice, no nije bilo ništa strašno. Bilo je najpametnije odmoriti dan, dva, tako sam i uradio i sada sam opet u punom pogonu, kazao je stasiti riječki stoper u uvodu koji se osvrnuo i na činjenicu da će u narednoj sezoni biti jedan od senatora, ne samo obrane, već i cijele momčadi.

- Ispalo je tako da je otišlo dosta igrača od kojih je većina bila starija od mene, sada sam jedan od starijih i iskusnijih. Ima nas još par takvih u momčadi, pokušat ćemo nastaviti raditi ono što su kolege radile prošle sezone, razgovarati puno s mlađim igračima, nadam se da će to biti sve dobro u sezoni koja stiže.

image

Stjepan Radeljić

RONALD GORSIC Cropix

Prošla sezona Radeljiću je sigurno jedna od najboljih u karijeri, dokaz tome bio je i reprezentativni poziv te premijerni nastup za BIH reprezentaciju. S tog okupljanja riječki stoper nosi samo pozitivna iskustva.

- Mogu reći da su dojmovi odlični, stvarno mi je bilo super tamo tih 10-ak dana, a u tom periodu odigrao sam i utakmicu protiv Engleske. Mogu reći da sam prezadovoljan svime, svi su me odlično dočekali, od izbornika Barbareza, direktora Spahića i suigrača, nadam se da će u budućnosti biti još takvih okupljanja za mene., dodao je Radeljić koji je aktualno stanje u riječkoj svlačionici ocijenio i više nego dobrim.

Itekako konkurentni

- Stvarno je sve dobro, dobro treniramo, treninzi su dosta jaki, a treneri čine sve da spremni dočekamo utakmicu koja je za dva tjedna. Imamo dosta mladih dečki koji stvarno dobro treniraju, koji slušaju, rade i mogu reći da željno iščekujemo novu utakmicu, dodao je Radeljić koji smatra da ova Rijeka itekako može biti konkurentna.

- Želje su nam uvijek visoke, nadam se da ćemo biti barem kao i prošle sezone, da smo u vrhu i u borbi za titulu i Kup. Kada je Europa u pitanju, želja je da izborimo neke grupe, Europske ili Konferencijske lige, a mislim da imamo momčad spremnu za takvo nešto, pojasnio je Radeljić koji

- Mogu reći da je sve super, od hotela do hrane i terena. Imamo sve uvjete da se dobro pripremimo za sve ono što nas slijedi, a imamo dosta gust raspored. Još smo tjedan dana tu, vjerujem da ćemo dobro iskoristiti to vrijeme i da ćemo se spremni vratiti u Rijeku. Iduće utakmice? Je, čekaju nas dvije jake provjere protiv Karlsruhea i Red Bull Salzburga koji je već godinama nositelj kvalitete austrijskog nogometa. Dobro će nam doći ti susreti, jer nam nakon njih slijedi prva europska utakmica. Bitno je da se nitko ne ozlijedi, da svi dobiju priliku i da vidimo što i koliko možemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. kolovoz 2024 02:29