Nediljko Labrović sa suigračima

 Damir Škomrlj/Cropix
KAPETAN NA ODLASKU

Doznajemo: Betis želi dovesti hrvatskog reprezentativca, mogao bi igrati već protiv Dinama?

Željko Sopić mogao bi ostati bez jedne od najčvršćih karika momčadi Rijeke
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 20. prosinac 2023. 12:05

Nogometaši Rijeke otišli su uvjerljivom pobjedom protiv Rudeša na zasluženi obiteljski odmor, trener Željko Sopić svojim je pulenima dao nekoliko slobodnih dana kako bi predstojeće božićne i novogodišnje blagdane proveli u krugu obitelji, prijeko potrebnih kako bi se momčad nakon prilično uspješne 2023. godine odmorila, odmakla od zelenih travnjaka i “resetirala” za nove izazove koji ih čekaju u novoj godini.

Nova prozivka zakazana je za 2. siječnja, nekoliko dana prije službenog početka zimskog prijelaznog roka u HNL-u, koji starta već 7. siječnja i trajat će gotovo mjesec dana, sve do 6. veljače 2024.

Čelni čovjek riječke struke već je nakon Rudeša kazao se nada da će Rijeka u zimskom prijelaznom roku pronaći tri nova igrača, tri pojačanja s kojima bi riječki dečki (ako naravno svi ostali ostanu na okupu) krenuli u borbu za sam vrh lige, odnosno za, kako je to naveo i sam Sopić, borbu za naslov prvaka.

Postava se kristalizirala

Sopić je već dovoljno upoznao momčad Rijeke da zna o čemu priča i da mu za ozbiljniju borbu s Hajdukom i Dinamom svakako trebaju pojačanja, odnosno kvaliteta više prije svega na klupi. Početna jedanaestorka se kroz Sopićevu selekciju kristalizirala, no problemi u igri naziru se onda kada Rijeci, što zbog ozljeda, što zbog kartona, fali nekoliko prvotimaca.

Možda je najbolji primjer toga bila utakmica protiv Slaven Belupa gdje čak četiri standardna prvotimca nisu bila u momčadi, a Marko Pjaca u tom je dvoboju tek hvatao povratničke minute nakon gotovo mjesec dana pauze zbog ozljede lista.

Kartonirani Niko Janković i Ivan Smolčić, ozlijeđeni Bruno Goda i klupskim pravilnikom udaljeni Lindon Selahi nisu mogli participirati u tom dvoboju u kojem je Slaven itekako znao kazniti svaku pogrešku momčadi koja nije igrala toliko loše u prvom dijelu, no koja se nakon drugog primljenog gola u potpunosti raspala.

Ne briljiraju na posudbama

Nije Sopić bježao od odgovornosti u tom trenutku, preuzeo je svu odgovornost na sebe kazavši kako je svjestan da je momčad imala puno pojedinaca kojima nije bio dan, odnosno da to nije bila prava momčad Rijeke na kakvu smo navikli ove polusezone dodavši i da Rijeka nije ista momčad kada joj fali nekoliko igrača iz prve postave, odnosno onih igrača koji svakako rade razliku na terenu kada su u igri.

I baš zbog toga, odnosno, zbog širine klupe, Rijeka će morati u zimski “mercato”, taman da i svi drugi igrači ostanu na okupu, želi li ozbiljno ugroziti Hajduk i Dinamo koji će se, u to nema sumnje, pojačati ove zime, jedni kako bi sustigli vodeće, a drugi kako bi, po mogućnosti, ostali na prvom mjestu i nakon 36., posljednjeg kola lige.

image
Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Dođe li pak do odlazaka nekih igrača kojima su cijene narasle i koji su svojim igrama itekako pokazali kvalitetu, jasno je da će klub i njih morati nadomjestiti na neki način, ponajprije kupovinom s obzirom na to da ove sezone igrači Rijeke na posudbama i ne briljiraju...

Neslužbeno doznajemo kako bi kapetan i vratar Bijelih, štoviše, hrvatski nogometni reprezentativac Nediljko Labrović, već ove zime mogao preseliti u toplije krajeve, odnosno, u Sevillu, a interes za njegove usluge iskazao je Betis, momčad s kojom će se Dinamo u veljači sučeliti u eliminacijskoj fazi Konferencijske lige.

Todorović bi čekao šansu

Vratarska pozicija možda je i najmanje upitna kad je nasljednik Labrovića u pitanju, Martin Zlomislić nije doveden kako bi bio na klupi, a svojim je obranama u (rijetkim) dobivenim prilikama pokazao da zaslužuje pravu priliku, dok bi mladi Aleksa Todorović čekao svoju šansu za prve prave seniorske minute u Rijeci.

Koji su to profili igrača koji su potrebni, kao i njihova kvaliteta, treneru Sopiću su, pa i sportskom direktoru Darku Raiću-Sudaru, itekako poznati, pitanje je samo hoće li ih uspjeti pronaći na ionako ne odveć bogatom zimskom tržištu za novac kojeg Rijeka ima, odnosno, bolje reći - nema.

Linker
01. svibanj 2024 20:54