DAMIR SKOMRLJ
NA METI VELIKANA

Doznajemo: Nijemci ozbiljno zainteresirani za kapetana Rijeke, uskoro stiže i ponuda bogatih udvarača?

‘Interes klubova sada je itekako ozbiljan. Očekujemo njegov transfer na zimu, najkasnije na ljeto‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 08. listopad 2023. 22:24

Nediljko Labrović upisao je još jedan "clean sheet". Da nije bilo trenutka nepažnje u Kranjčevićevoj kada mu je Fran Topić nakon prekida zavukao loptu u mrežu za konačnih 1:2 protiv Rudeša, bile bi to tri cijele utakmice Rijekinog kapetana u kojima nije morao vaditi loptu iz mreže. Standardan je, uvijek pravovremen u reakcijama, rekli bismo - stijena na koju se obrana ispred njega uvijek može nasloniti.

Nije 23-godišnjak rodom iz Splita slučajno - kapetan plavo-bijelog broda. U Rijeku je stigao prije dvije godine, a stiče se dojam da je na Rujevici već čitavu vječnost. Kao da ga se od dolaska iz Šibenika seli na druge, jače, inozemne adrese. Baš je s nekoliko njih stiglo i par izaslanstava koji su pogledali jadranski derbi u kojem je Rijeka slavila s 1:0 i na taj način zasjela na sam vrh HNL-a.

Labrović je reprezentativni vratar i uz Veldina Hodžu, dakako, najskuplji eksponat u Rijekinoj svlačionici. Nije tajna da je za njegovim uslugama bilo i službenih ponuda, ali kroz javni diskurs uvijek se provlačila ista mantra. Ponude bi, sve redom, bile nezadovoljavajuće i za klub, ali i za samog igrača. Ne jednom, Labrović je poentirao da mu se s Rujevice nikud ne žuri.

Iz menadžerskih smo krugova u tijeku nedjelje dobili dvije vrlo znakovite poruke. Prva je ta da su u subotu na dvoboju Rijeke i Hajduka bili predstavnici njemačkog bundesligaša, Borussije iz Mönchengladbacha. Nije tajna niti to da je Labrović na meti (zasad) jednog, nama neimenovanog kluba iz sjevernoameričke MLS lige.

Osim Borussije i Amerikanaca, Labrović je na meti niza klubova, a druga znakovita poruka glasi...

- Interes klubova sada je itekako ozbiljan. Očekujemo njegov transfer na zimu, najkasnije na ljeto - stigla je notifikacija...

Dakle, nije nemoguće da na Rujevicu uskoro stigne i kakva nova službena ponuda za kapetana riječkog prvoligaša. Trenutna vrijednost na Transfermarktu odmjerena mu je na 2.8 milijuna eura, no u riječkim redovima pod račun će vjerojatno očekivati nešto više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 01:43