Livaja, Petković, Pjaca

 CROPIX
OVOG VIKENDA NOVA PRILIKA

Drama na vrhuncu: Rijeka, Hajduk i Dinamo ovako nešto nisu napravili duže od godinu dana

Još se ove sezone nije dogodilo da vodeći trojac u dva uzastopna kola ima zajednički maksimalni učinak
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 20:25

Prošlo, 26. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, bilo je peto ove sezone u kojem su tri vodeće momčadi Hrvatske lige uspjele ostvariti pobjede protiv svojih suparnika.

Prvo je bilo deveto, koje će se reprizirati za vikend, kad je Hajduk svladao Lokomotivu, Rijeka slavila u Koprivnici, a Dinamo kod Rudeša. Potom je najuspješniji trojac isto ponovio u 13. prvenstvenom kolu (Hajduk kod Slavena Belupa, Rijeka protiv Gorice, Dinamo protiv Lokomotive), pa u 16. kolu (Rijeka kod Varaždina, Dinamo protiv Osijeka, Hajduk kod Istre 1961) i u 23. kolu (Rijeka protiv Lokomotive, Hajduk kod Rudeša, Dinamo protiv Varaždina).

No, još se ove sezone nije dogodilo da Dinamo, Hajduk i Rijeka u dva uzastopna kola imaju zajednički maksimalni učinak. To se posljednji put dogodilo prije nešto više od godinu dana. U 21. i 22. kolu prošlog prvenstva (od 10. do 12. te od 17. do 19. veljače 2023.) trolist je osvojio maksimalnih 18 bodova (Hajduk protiv Varaždina i Gorice, Dinamo protiv Istre 1961 i Varaždina, Rijeka protiv Gorice i Lokomotive). Ovog vikenda imat će priliku prekinuti dugi niz, s time da u subotu igraju Slaven Belupo - Rijeka i Hajduk - Lokomotiva, a u nedjelju Rudeš i Dinamo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:33