Dario Bel

 DAMIR KRAJAC Cropix
DETALJ PRVE DIONICE

Drama s VAR-om obilježila derbi: Provjera trajala četiri minute, sudac Bel u rijetko viđenoj situaciji

U glavnim ulogama našli su se Ivanović, Nevistić i Bernauer
Piše: SNObjavljeno: 25. veljača 2024. 15:56

Iznimno zanimljiv detalj derbija na Maksimiru dogodio se u 26. minuti. Sudac Dario Bel imao je dosta posla, čak četiri minute trajala je VAR provjera, a u konačnici možemo reći - tresla se brda, rodio se miš.

Naime, Toni Fruk započeo je jednu kontru Rijeke dugom loptom prema Ivanoviću. Centarfor Rijeke primio je loptu, Bernauer mu je bio na leđima, a Nevistić izletio ne bi li očistio situaciju. Pošlo je to za nogom vrataru Dinama, klizećim startom u stilu kakvog klasnog stopera izbacio je loptu u aut, a Ivanović se našao na podu.

Bel je zatim pokazao žuti karton za Nevistića, što je razljutilo riječku klupu, a posebice trenera Željka Sopića. No, suci iz VAR sobe sugerirali su da odluka možda nije ispravna i savjetovali Belu da sam pogleda situaciju pred ekranom.

image

Dario Bel

DAMIR KRAJAC Cropix

Nismo vidjeli stopostotno zahvalnu snimku, ali čini se da Nevistić uopće nije ni imao kontakt s Ivanovićem. Ako netko jest, onda je to bio Bernauer, koji ga je pratio i možda odgurnuo rukom. Moguće da su se Riječani nadali crvenom kartonu za Bernauera, jer ako je napravio prekršaj, radi se o fauliranju igrača koji je sam pred vratarom.

No, Bel je pregledao snimku i poništio žuti karton Nevistiću, signalizirajući da uopće nema prekršaja na Ivanoviću. Možda je to i najispravnija odluka, no u svakom slučaju se rijetko viđa. Uostalom, nije uobičajeno zvati glavnog suca pred ekran u slučaju slobodnih udaraca, vjerojatno je Bel pozvan da bi provjerio potencijalni crveni karton.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 20:38