MARKO MRKONJIC Cropix
VELIKA SENZACIJA

Drugoligaš izbacio Riječane iz Kupa! Armada u očaju: ‘Vratite nam našu Rijeku, od ove nam suze teku‘

Najveći uspjeh u povijesti kluba iz mjesta od samo dvije tisuće stanovnika i novi šamar Riječanima
Piše: HINA/SNObjavljeno: 09. studeni 2022. 14:51

BSK BIJELO BRDO - RIJEKA 2:1 (Tokich 10‘, Pudić 75‘/ Lunetta 6‘)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Gledatelja 700. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) 7,5. Pomoćnici: Radić i Kuduz. Četvrti sudac: Čužić. Delegat: Matanić.

BSK (4-2-3-1): Đilas - Benić, Dobrijević, Tomašević, Župan - Mišić (od 73. Pudić), Pušić - Čikvar (od 61. Sinanovic), Tokich (od 61. Ilić), Plazonja (od 79. Grdić) - Sunday. Trener: Denis Krstanović

RIJEKA: (3-5-2): Zlomislić - Smolčić (od 87. Karrica), Krešić, Vukčević - Grgić, Selahi, Pavlovic (od 68. Alvarez), Hodža (od 77. Ampem), Lunetta - Halilović (od 46. Djouahra), Obregon (od 46. Frigan). Trener: Serse Cosmi

ŽUTI KARTONI: Mišić (41), Župan (56), Pušić (64), Alvarez (89)


Nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa Rijeku sa 2-1.

Pretposljednja momčad drugog razreda hrvatskog nogometa pobijedila je šesterostrukog osvajača Rabuzinova sunca sa 2-1.

Rijeka, koju vodi talijanski stručnjak Serse Cosmi, se u prošlom kolu jedva provukla nakon izvođenja jedanaesteraca protiv petoligaša Moslavinu, a vrlo slabu predstavu je pokazala i protiv BSK-a.

image

Marc Ante Tokich

MARKO MRKONJIC Cropix

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Gabriela Lunette. Lovre Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu. Činilo se kako će Rijeka rutinski odraditi gostovanje u Erdutu.

No, uslijedio je veliki obrat. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Marc Tokich. Australski veznjak je primio loptu na rubu kaznenog prostora, riješio se lagano pratnje, ušao u kazneni prostor i poentirao za 1-1. U 74. minuti BSK je okrenuo rezultat nakon brze konte. Kamerunac Sunday Jang Junior je povukao kontru, te uposlio Daria Pudića koji je s ruba kaznenog prostora sjajno pogodio za 2-1.

image

Sunday Yang Junior

MARKO MRKONJIC Cropix

Do kraja susreta gosti su pokušavali barem izjednačiti, no BSK je izdržao i pobjedom ušao u četvrtfinale Kupa što je najveći rezultat u povijesti ovog kluba. Armada je pak jasno dala do znanja što misli o igrama svojih miljenika, pa je velikim dijelom utakmice s tribine odjekivalo:"Vratite nam našu Rijeku, od ove nam suze teku!".

image

Marc Ante Tokich

MARKO MRKONJIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 03:00