Alex i Nacho Fernandez

 JOAQUIN CORCHERO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
KALIO SE U HNL-U

Dva brata, dva različita nogometna puta: Jedan je legenda Real Madrida, drugi se tražio i jačao u Rijeci

‘U Hrvatskoj je sve puno gore, ali to te nauči gledati nogomet drugačijim očima‘
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 21:41

Nakon susreta kojeg su još prošlog vikenda odigrali Cadiz i Real Madrid nastala je jedna zanimljiva fotografija. Naime, na njoj su se našla dva brata Alex i Nacho Fernandez od kojih jedan igra za Cadiz, a drugi je već legenda Reala. Prvi međusobni okršaj imali su prije dvije godine, a uoči tog susreta Alex je najavio dvoboj protiv brata.

- Ovo će biti važan susret za našu obitelj. Naravno da će biti neobično igrati protiv njega, ali veselim se. Kasnije ćemo sjesti i razgovarati - govorio je prije dvije godine Alex.

Iako su na suprotnim stranama, nakon utakmice nema zle krvi.

- Kada se nađemo na terenu znamo da moramo biti profesionalni. Znam da bi me on, ako treba, čak i udario. Svako od nas želi pobijediti, a on je, naravno, u prednosti jer igra za Real Madrid.

Obojica su i počeli karijere u Realu, ali Alex nije zadovoljio, dok je Nacho ostao i postao legenda kluba. U obitelji, pak, svi navijaju za Real, no podrška ide i Cadizu.

- Nachovi sinovi vole Madrid i Cadiz. Oni su malo stariji od moje djece i vole pratiti i tatine i moje utakmice . Najvažnije je da se, kad odrastu, osjećaju ponosno i da se mogu poistovjetiti s vrijednostima svakog kluba.

Alex se nada da će još jednom zaigrati u istoj ekipi kao brat.

- Taj trenutak će doći. To bismo voljeli učiniti i siguran sam da će se to dogoditi, ali još nismo na toj točki.

Igrao i za Rijeku

Zanimljivo, 30-godišnji Alex, koji ima jedan nastup za seniore Reala, je igrao za Espanyol, Elche, Reading, ali i hrvatskog prvoligaša Rijeku u kojem je bio na posudbi i u devet utakmica u sezoni 2014./15. zabio dva gola.

- Hrvatska je zemlja koja je prošla kroz jako teško razdoblje Nogomet nije na razini na kojoj je u Španjolskoj, a nisu niti sportski objekti. Uglavnom, sve je puno gore, ali to te nauči gledati nogomet drugačijim očima - govorio je tada 22-godišnji veznjak na posudbi iz Espanyola:

- Svaki pozitivan događaj tamo je naglašeniji pa suigrači na tebe prenesu oduševljenje i najmanjim dobrim vijestima. S njima sam ponovno osjetio užitak igranja nogometa - otkrio je nekadašnji najbolji igrač Europskog U-19 prvenstva.

Alex je u tom periodu zbog ozljede i operacije prepona posljednja dva mjeseca proveo je izvan terena, a kada se oporavio se priključio Espanyolu. Za Rijeku je imao samo riječi hvale.

- Iz Rijeke sam se vratio jači i s osjećajem da sam važan. To mi je dugo nedostajalo. Sada pozitivnije gledam na nogomet. Moram popraviti obrambene aspekte, biti jači i pomagati ekipi. To moram odmah popraviti, no u Hrvatskoj sam već napredovao - istaknuo je Alex.

Njegov dvije godine stariji brat Nacho je cijelu karijeru proveo u Realu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 05:31