Hajduk i Rijeka nedavno su igrali u HNL-u

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SN DOZNAJU

Evo kako će se distribuirati ulaznice za finale Kupa Hrvatske! A HRT neće prenositi utakmicu jer - nema novca?!

Čak pola karata bit će u slobodnoj prodaji, a iako će se igrati na Poljudu, domaćin će biti - Rijeka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2022. 17:05

Hajduk i Rijeka plasirali su se u finale Kupa koje je na rasporedu 26. svibnja. Satnica još nije određena, ali igrati će se sigurno u večernjim satima, (18, 19 ili 20 sati). Nositelj prava prijenosa je HNTV. Zanimljivo, HNTV je ponudio prijenos finala HRT-u, ali naša nacionalna dalekovidnica za taj poljudski spektakl nema novaca...

Naime, Hrvatska nogometna televizija je, svjesna važnosti takvih nogomenih događaja, koji su od nacionalnog sportskog značaja, već prije radila s HRT-om. No ovoga puta je stigao odgovor iz HRT-a da oni nemaju budžet za prijenos finala Kupa. A prema predviđanjima će finale s Poljuda biti najgledaniji sportski prijenos u svibnju. Pomalo nevjerojatno zar ne? Tako da ćete finale moći gledati samo na HNTV-u.

Kad se radi o raspodjeli ulaznica za veliko finale, onda po 20 posto ide klubovima finalistima, Hajduku i Rijeci, 10 posto ide HNS-u, a ostalih 50 posto ide u slobodnu prodaju. Inače, iako se igra na Poljudu, formalni domaćin finala je - Rijeka! Igra se dakle utakmica Rijeka - Hajduk. Zato jer je Rijeka bolja po rankingu u Kupu.

Tako da će Riječani moći igrati u boji dresova koje izaberu. Ukoliko će Rijeka željeti igrati u bijelim dresovim, Hajduk će morati igrati u rezervnoj varijanti.

Linker
16. travanj 2024 23:37