VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
DIREKTOR RIJEKE

‘Evo koliko smo dosad ulaznica prodali za Poljud! Ovih dana očekujem navalu, mogli bi im pokvariti feštu!‘

Hoće li splitski stadion biti ispunjen do zadnjeg mjesta na posljednjoj utakmici sezone? Čini se - ne
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2022. 15:17

Karte za finale Kupa! Tema broj jedan uoči, neki će je takvom nazvati, jedne od utakmica sezone. Priče kruže da se od šest tisuća ulaznica, koliko ih je Rijeka dobila na raspolaganje od HNS-a, prodala zasad njih samo trećina. I to je - istina.

Ulaznice se za riječke navijače na njihova četiri sektora prodaju do petka, 20. svibnja u podne. Hajduk je svojih 6 tisuća rasprodao u vrlo kratkom roku, a u svega stotinjak minuta planule su i one koje su se našle u slobodnoj prodaji. No, što je s tim kartama za riječke navijače?

Odgovor na to pitanje dao je Luka Ivančić, generalni direktor kluba s Rujevice u gostovanju na HRT Radio Rijeci.

- Pozivamo ovim putem sve naše navijače da do petka u podne, kada se zatvara prodaja, dođu do tog zlata vrijednog papirića. Ovog tjedna očekujemo značajniju navalu navijača, dosad je prodano oko dvije tisuće ulaznica. Svi su sektori za naše navijače još uvijek na raspolaganju - rekao je Ivančić i dodao:

image

Luka Ivančić

NK RIJEKA

- Organizacija? Ma nemamo neke posebne prednosti osim što godinama u našem Kupu imamo bolji koeficijent od Hajduka. Igra se na Poljudu, znamo da će to biti Hajdukov domaći teren, ali se nadam da bi uz 3,5 do 4 tisuće naših navijača mogli Splićanima pokvariti feštu.

Na konstataciju novinara da je Riječanima zapravo, rezultatski u posljednje vrijeme Poljud pravi domaći teren, Ivančić je rekao:

- Pozlatile vam se riječi. Nadam se da ćemo odigrati jednu odličnu utakmicu. Naši su dečki jako napaljeni na taj susret, svi znaju što im trofej znači. Za klub, grad, navijače, da se pokažemo u najboljem svjetlu, pa da i prestignemo Hajduk po broju osvojenih kupova Hrvatske.

Zna se i u kojim će dresovima igrati Riječani, formalno domaćini završnog čina Kupa:

- Mi smo taj radni sastanak već odradili, odabrali smo našu drugu varijantu, bordo dresova. Ona nam kroz sve ove godine na Poljudu donosi sreću, nadam se da će tako biti i ovoga puta.

Konkretne brojke znat će se tek u petak iza podneva

Direktor Ivančić na radiju je rekao kako se nada da će riječki navijački sektor svojim prisutstvom na Poljudu obogatiti 3.5 do 4 tisuće navijača. S obzirom da je Rijeci na raspolaganju 6 tisuća ulaznica, to znači da neke neće biti prodane.

No, iz kluba nam javljaju da će se sve točno po pitanju broja prodanih karata znati tek u petak iza podneva, kada se i službeno zatvori prodaja za Rijekine navijače. Još uvijek nam nije poznato što će biti s onim Rijekinim ulaznicama koje se ne prodaju, ali izgledno je da će te stolice ostati nepopunjene zbog sigurnosnih razloga.

Tako da je najvjerojatnije da Poljud neće biti rasprodan do zadnjeg mjesta, premda se po tom pitanju još mora oglasiti HNS, a to će, vjerujemo i učiniti nakon što točno bude poznato koliko riječkih ulaznica nije pronašlo svoje vlasnike.

Treba napomenuti da ne ide sva prodaja ulaznica za Rijekine tribine isključivo preko kluba. Dio je na sebe uzela Armada, dio jedan naš autobusni prijevoznik koji puni svoje kapacitete...

Linker
19. travanj 2024 10:44