Hrvoje Smolčić

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
OSTAJE DO LJETA

Evo zašto su Nijemci ostavili kapetana Rijeke na Rujevici. Sve neodoljivo podsjeća na priču Dinamovog asa

Kada se pridruži suigračima, Smolčić će imati gotovo sigurno učešće u prvoj momčadi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. siječanj 2022. 16:09

U utorak predvečer okončan je i najavljivani transfer kapetana Rijeke, Hrvoja Smolčića (21), u Eintracht iz Frankfurta.

Smolčić je, naime, uspješno prošao liječnički pregled u Njemačkoj, klubovi su već ranije dogovorili potankosti transfera i Rijeka će na ovome poslu zaraditi oko dva i pol milijuna eura plus dodatne bonuse.

Asfaltiranje ceste

U njemačkim se medijima spominje i inačica prema kojoj bi Rijeka imala pravo na još 25 posto od možebitnog Smolčićeva transfera iz Eintrachta u neki drugi klub.

Nadalje, Smolčić će ostati na Rujevici do kraja sezone na posudbi i tek će sljedeće sezone osjetiti draži igranja u Bundesligi. Trener Goran Tomić, eto, moći će računati na svog kapetana u drugom dijelu prvenstva, ali teško je očekivati da će Smolčić biti u sastavu drugoplasirane Rijeke u nedjeljnom derbiju s vodećim Dinamom na Maksimiru, budući da je veći dio ovoga tjedna proveo u Frankfurtu na završnim pregovorima i liječničkom pregledu. Stoga će za nastup u najužoj obrani Rijeke u okršaju s Dinamom konkurirati Krešić, Velkovski, Galović i Čestić.

image

Joško Gvardiol

BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Ovaj transfer, poglavito po spoznaji da će Smolčić ostati još pola sezone u matičnom klubu, podsjeća na odlazak Joška Gvardiola iz Dinama u Red Bull Leipzig, koji je također “sačekao” Dinamova reprezentativca šest mjeseci i ostavio ga je na posudbi prošloga proljeća. Eintracht je više mjeseci pratio Smolčića i ciljano ga je doveo, budući da u Frankfurtu planiraju na ljeto prodati Evana N’dicka, 22-godišnjeg srednjeg braniča. Tamnoputi Francuz kamerunskih korijena procijenjen je na 20 milijuna eura, Eintracht na njemu želi dobro zaraditi, a istodobno je za deset puta manji iznos doveo nadarenog Smolčića, koji će u Bundesligi neprijeporno postati još bolji igrač. K tome, očekuje se da će na ljeto Eintracht napustiti i austrijski srednji branič, iskusni Martin Hinteregger (29). Smolčiću će se, dakle, na ljeto “asfaltirati cesta” prema standardnoj poziciji u momčadi.

Nijemci ističu da je Eintracht pravodobno reagirao kupivši Smolčića godinu i pol dana prije isteka njegova ugovora s Rijekom, a napominju i da su za mladog reprezentativca Hrvatske i kapetana kluba s Rujevice bili zainteresirani Lorient, Sampdoria, Torino i Basel.

No, Eintracht je bio najbrži i na ljeto će se Smolčić u Frankfurtu pridružiti bivšem “dinamovcu”, Kristijanu Jakiću, koji je ljetos preselio u Eintracht i odigrao je uistinu vrlo dobru jesen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:31