Toni Fruk

 Cropix
DRAGULJ S RUJEVICE

‘Francuzi? Bit će to velika utakmica, ali - Bože, pomozi... Hajduk? Ono nam se neće ponoviti‘

Toni Fruk brzo je našao mjesta u srcima navijača Rijeke koji mu već kliču s tribina
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 13:48

U svom premijernom službenom nastupu za Rijeku, u prvom kolu SuperSport HNL-a u domaćem dvoboju protiv Rudeša, igrao je svega 33 minute. Ušao je igru s klupe umjesto starosjedioca Djouahre, a tih nešto više od pola sata provedenih na terenu bilo je sasvim dovoljno da riječka publika prepozna njegovu kvalitetu i zalaganje. Prvo je na asistenciju Jankovića u 80. minuti sjajno pogodio za 3:0, a devet minuta kasnije upisao je i prvu od dosadašnje četiri asistencije i to Bruni Godi, koji je tada počeo svoj nevjerojatan golgeterski niz.

Naravno, riječ je o Toniju Fruku, ofenzivnom veznjaku od svega 22 godine, koji je posljednje dvije sezone kao posuđeni igrač Fiorentine proveo na posudbi u Gorici. Po isteku ugovora s talijanskim gigantom rođeni je Našičanin potpisao vjernost Rijeci i odmah pokazao zašto je za njega vladao golemi interes ne samo hrvatskih, nego i europskih klubova, a dolaskom na Kvarner sigurno nije pogriješio.

Dobri individualci

- Ma, što reći, super sam se snašao, ekipa me je odlično primila. Mlada smo i potentna momčad, gdje nema puno nekih velikih imena, no imamo stvarno puno dobrih individualaca, koji će tek, siguran sam, doći na veliku scenu, doći na svoje. Generalno smo jako dobro posložena momčad, samo trebamo nastaviti raditi dalje, rezultati će sve pokazati - kazao je Fruk, koji je brzo izborio svoje mjesto u početnoj postavi trenera Jakirovića, koji ga je, uzgred rečeno, jako želio u svojoj momčadi.

Fruk ističe...

- Zadovoljan sam s ovime što sam dosad odigrao, iako vjerujem da mogu još više dati momčadi i navijačima, ali i samome sebi. Vrlo smo dobro ušli u sezonu, imamo dobre rezultate, tako da ne mogu ne biti zadovoljan - dodao je mladi ofenzivac.

Iznimka je, dakako, dvoboj na Poljudu.

- Imam osjećaj da nam se dolje sve negativno poklopilo, odigrali smo dosta loše, neprepoznatljivo. Nismo imali udarac prema golu i bio nam je generalno loš dan. Sve je išlo nizbrdo, jednostavno nismo uspjeli pronaći način odgovoriti na jedan dobar Hajduk i njihovu atmosferu. No, odlično je što smo odmah nakon toga odgovorili i podignuli samopouzdanje s 12 pogodaka u dva susreta nakon tog nesretnog dvoboja na Poljudu. Vjerujem da je to bila jedna loša utakmica, koja se neće ponoviti. Da je ušla ona moja lopta s početka? Ma, možda bi u startu to bila drugačija utakmica, tko će ga znati, no što je - tu je. Idemo dalje.

image

Toni Fruk

DAMIR SKOMRLJ Cropix

S obzirom na europski ritam odigravanja susreta, Fruk još uvijek nije upoznao sve čari života u Rijeci i na Kvarneru.

- I ovo malo vremena što sam proveo u Rijeci obično je bilo u karanteni prije susreta, ha, ha... Nisam još imao prilike dovoljno upoznati grad i ljude, nije bilo vremena, no bit će i toga - kazao je 22-godišnji ofenzivac i mladi reprezentativac Hrvatske.

Niti ovaj tjedan neće biti ništa drugačiji, nakon dugog i napornog putovanja momčad je u popodnevnim satima subote stigla u Rijeku i u potpunosti se okrenula uzvratu protiv Torshavna, kojeg su riječki dečki svladali na Farskim otocima s tri postignuta pogotka. Već u četvrtak na rasporedu je uzvrat u Rijeci s početkom u 20.15 sati. No, iako je veliki kapital od dva gola prednosti stigao na Rujevicu, Fruk upozorava kako Farani nisu nimalo bezazlena momčad, koliko god to nekome zvučalo čudno.

Nisu loša momčad

- Nije to tako loša momčad, oni su nas na neki način i iznenadili, mislili smo i sami da će to možda biti malo lakše, ali oni su dobra momčad. Stoje u odličnom bloku, jako ih je teško probiti, pa iako neki misle da nam igra nije bila na nekoj razini gore, itekako je bitan rezultat koji smo napravili, kao i ušteda što više snage i energije za iduću utakmicu. Mislim da možemo biti zadovoljni učinjenim iako se u početku, nakon primljenog pogotka, možda učinilo da će to ići malo teže. Naš plan je u konačnici dovršiti posao na Rujevici ovog četvrtka. Mislim da su i oni shvatili da neće moći igrati tu takav blok, moraju i oni malo izaći, a onda će to biti puno otvorenija utakmica - dodao je Fruk.

Vjeruje da ova momčad ima kvalitetu mirno i sigurno proći u play-off Konferencijske lige, a onda, kako je i sam kazao, Bože pomozi. Rijeka je izvukla najtežeg mogućeg protivnika, momčad francuskog Lillea, jedinog u ždrijebu iz liga Petice. Riječkoj “squadri” je i sreća tu okrenula leđa, no na muci se poznaju junaci...

- Ja se prvo nadam, a onda i vjerujem da ćemo proći Torshavn, pa slijedi dvoboj s Lilleom. Bit će to jedan lijepi test za nas, da vidimo gdje smo i da pokažemo što možemo protiv puno jače momčadi od nas, koja je sigurno favorit na papiru. Mislim da će to biti lijepa utakmica za igrati, bit će užitak biti dio te atmosfere, prvo kod njih, pa onda i na Rujevici pred našim navijačima. Vjerujem da će biti pun stadion. Bilo bi bitno za uzvrat osigurati aktivan rezultat? Pa naravno, treba se potruditi, ako već ne budemo pobijedili, trebamo osigurati neki rezultat koji nam garantira uzbuđenje doma. Ne smijemo dozvoliti da prva utakmica odluči pobjednika dvomeča, to nam je sigurno plan. A onda na Rujevici - Bože pomozi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. srpanj 2024 19:25