Komnen Andrić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
KOMNEN ANDRIĆ ZA SN

‘Golovi su hrana za napadača, opet sam - živ. Hajduk? Ne bojimo se, znao sam im zabiti‘

‘Dosadašnja iskustva s Hajdukom? Pa dobro, ha,ha, imam neka pozitivna iskustva još iz doba Zaprešića i Dinama‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 25. rujan 2024. 19:57

Nakon što je svoj prvijenac u Bijelom dresu postigao u nedavnom kup ogledu protiv Neretvanca na Rujevici, napadač Komnen Andrić u dvoboju protiv Šibenika stigao je i do svog premijernog ligaškog pogotka. Stasiti 29-godišnji napadač našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i sjajno glavom iskoristio centaršut kapetana Ivana Smolčića, školska akcija i suradnja bila je vrijedna drugog pogotka domaćina i praktički je riješila pitanje pobjednika u dvoboju s kojim se Rijeka vratila na čelnu poziciju prvoligaške karavane u utakmici koju su domaćini možda dobili i lakše od očekivanog.

- Možda se ne bih složio s vama, možda je tako djelovalo na kraju, no teška je utakmica to bila u koju smo mi jako dobro ušli. Dali smo brze golove, no razlog je što smo maksimalno ušli u susret, s voljom, željom, agresijom. Mislim da smo ispoštovali sve što je trener tražio od nas. Jako nam je bitno i da nismo primili gol kao momčadi. Dobro smo odradili posao, ali ne baš tako lako kao što rezultat to govori, kazao je Andrić u uvodu dodavši da su imali pravi recept.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Kada smo rano poveli 2:0, malo smo spustili loptu, manje se trošili i čekali neku tranziciju. Možda smo mogli postići još koji pogodak, ali puno nam je bitnije da nismo niti jedan primili, to nam je putokaz za dalje. Moram pohvaliti kolege u obrani, u dosadašnjem tijeku prvenstva primili smo svega jedan pogodak, to nam daje za pravo da nastavimo ovako i dalje, da slušamo i da radimo - rekao je i nastavio:

- Moj ligaški prvijenac? Je, tako je. Ma presretan sam zbog gola, to mi je baš trebalo zato što sam prošle sezone imao izuzetno malu minutažu u Francuskoj. Opet sam danas nekako napadački, da tako kažem, živ. Naravno, dobre igre su uvijek najbitnije, no golovi su hrana za napadača. Ponavljam, presretan sam zbog gola, no ne treba se zadovoljavati ovim stvarima jer ova momčad ima kvalitetu za velike stvari. Pokazali smo to do sada u sezoni, osim te nesretne Europe i "blackouta" koji se dogodio i za koji nemamo opravdanje. Zasad nam ide jako dobro, ovo je tek rana faza prvenstva i ima još puno utakmica do kraja. Ne bih donosio rane zaključke, no mislim da imamo glavu i rep i sve je na dobrom putu - dodao je Andrić koji je, i po fizionomiji i po načinu igre, bitno drugačiji napadač od Franje Ivanovića čiji su pogoci nosili Rijeku u uvodnim kolima SuperSport HNL-a.

- Istina, drugačiji smo tipovi napadača, no ne osjećam pritisak, nisam toliko mlad kao kada sam došao u Hrvatsku i znam se s njime nositi. Rijeka je veliki klub, znam što znači ovaj grb i koliko traže navijači, no s druge strane, nama je jedini pritisak dobro raditi, dobro trenirati, a sve ostalo će doći, pa što dragi Bog da, dodao je novi riječki napadač koji je iz utakmice u utakmicu, to se jasno vidi i na terenu, sve više fizički spreman.

- Jeste, ja sam inače veliki profesionalac što se tiče svega, no opet, kada jednu cijelu sezonu kao što mi je bila prošla nemate skoro nikakvu minutažu, iako sam ja radio svakog dana, to se naravno osjeti. Nogomet je živa stvar, puno je drugačije kada si na terenu, no radim dodatno, trudim se i mogu kazati da sam trenutno na nekih 80%, još malo mi treba da dohvatim taj fizički maksimum, no to će sve doći kroz utakmice, kroz osjećaj, kroz igru. Zadovoljan sam iako se ne treba zadovoljavati ovakvim stvarima, mogu još puno bolje - pojasnio je riječki napadač koji će već protiv Hajduka imati novu priliku za dokazivanje.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Nakon odmora moramo krenuti jako u pripreme za derbi kola. Veliki Jadranski derbi je to i sam po sebi, oni su u jednom velikom naletu, imaju kvalitetne pojedince i kvalitetnog trenera, no i mi smo u naletu. Igramo pred našim navijačima, nemamo se čega bojati, dobro treniramo i radimo i ako uđemo u tu utakmicu kao što smo i protiv Šibenika mislim da bi to sve onda trebalo biti dobro. No to je derbi, očekujem pun stadion i podršku naših navijača.

- Tu može odlučiti jedna dvije lopte, jedna dvije reakcije, jedan duel, jedna ničija lopta, nema tu izrazitog favorita. No, neću reći da se bojimo, igranje na Rujevici nam je svakako dodatni vjetar u leđa i vjerujem da ćemo tražiti ostanak bodova na Rujevici. Dosadašnja iskustva s Hajdukom? Pa dobro, ha,ha, imam neka pozitivna iskustva još iz doba Zaprešića i Dinama, znao sam i pogoditi protiv njih. No, najbitnije od svega je da uđemo u utakmicu kako treba i da bodovi ostanu na Rujevici. A tko će biti junak derbija ili neke utakmice manje je bitno, najbitnije je da budemo momčad, a onda tim izbaci pojedinca. Treba zadržati tu prvu poziciju - konstatirao je Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 19:58