Toni Fruk

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NAJVIŠE AMBICIJE

‘Gorica i Hajduk će nam usmjeriti sezonu! Imamo rijetku priliku, šteta bi bilo ne napasti prvo mjesto‘

Izvrsni mladi veznjak Toni Fruk jedan je od glavnih igrača drugoplasirane momčadi lige
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. siječanj 2024. 22:48

Toni Fruk jedan je od onih nogometaša za kojeg ćete bez problema kazati da je odličan iako i ne igra u vašem omiljenom klubu. Brojni navijači Rijeke nisu se to libili kazati dok je Fruk, do nedavno, kao posuđeni igrač Fiorentine u Gorici svoj prvoligaški prvijenac postigao upravo - Rijeci.

Već po svome dolasku Fruka se sučelilo s tim “krimenom”, a on se, baš poput kakvog sramežljivog mladića, gotovo ispričao za to što je radio svoj posao najbolje što zna i što se već tada vidjelo da u sebi ima ono “nešto”, što čini razliku između dobrog i - odličnog nogometaša.

Da bi se to i potvrdilo, Fruk je morao napraviti stepenicu više, nakon što je preko inozemstva zaobilaznim putem stigao do SuperSport HNL-a, Fruk je tek minule polusezone, nakon što je odbio brojne druge klubove i za nastavak svoje karijere odabrao Rijeku, dobrim dijelom potvrdio svoj ogromni potencijal, ali i naznačio da bi mogao biti igrač za - velike stvari.

Goda najbolji na testiranjima

Javio nam se nakon odrađenog večernjeg treninga, a poznato je da Sopićevi treninzi, odnosno pripreme, nisu “kamilica”. Ako to netko iz aktualnog riječkog kadra zna, onda je to upravo Fruk koji je sa Sopom dijelio goričke kancelarije i teren prošle sezone u kojoj je momčad koju su gotovo svi bili otpisali uspješno sačuvala prvoligaški status.

- Je, pripreme su krenule, osjećam se malo umorno, ali to je i normalno. Još je sada i dobro, svaki dan će biti sve gore i gore, ha, ha, no moramo se dobro pripremiti za sve ono što nas čeka. Te pripreme nakon određene pauze znaju biti dosta naporne, tu su još i testiranja u kojima se ide do maksimuma. Moji rezultati testiranja? Pa moram kazati da sam generalno zadovoljan, dobro sam odradio i ovaj pripremni period koji smo odrađivali doma prije samog početka priprema, tako da mislim da će sve biti u najboljem redu. Tko je bio najbolji na testiranjima? Mislim da je to bio Bruno Goda - kazao je Fruk u uvodu osvrnuvši se još jednom na protekle mjesece, odnosno na svoju premijernu polusezonu u bijelom dresu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Ja uvijek krenem od toga da može bolje, ali sigurno mogu reći da sam zadovoljan kako sam odigrao. Štoviše, mislim da trenutno igram i najbolji nogomet u ovoj svojoj kratkoj nogometnoj karijeri. Na stranu i ove asistencije, stvarno sam jako zadovoljan samim time što se jako dobro osjećam na terenu. Naravno, uz te brojne asistencije nitko nije zadovoljniji od mene i mojih suigrača, a na kraju i same Rijeke. Individualno sam jako zadovoljan, a mislim da i ekipno možemo biti zadovoljni. Završili smo prvi dio na drugoj poziciji, da nam je to netko rekao uoči početka sezone mislim da bismo to objeručke prihvatili. Normalno, bilo je i nekih utakmica u kojima smo morali odigrati i bolje, ali događaju se kiksevi i drugima i nama. To je sastavni dio nogometa i mislim da u konačnici trebamo biti zadovoljni - dodao je Fruk koji ovaj uspjeh smatra svojevrsnim iznenađenjem što nipošto ne znači da je Rijeka pokazala sve što je mogla i znala, odnosno da su se momci zadovoljili dosad postignutim.

- Kada je počelo prvenstvo i kada su se zaključili dolasci u klub, mislim da smo s pravom bili ambiciozni i pozitivni. No, možda nismo očekivali da ćemo imati baš ovakav priključak prema samom vrhu kao što je to sada. Zadovoljni smo, vjerojatno smo malo iznenadili i sami sebe. Ovom polusezonom smo i sami sebi jednostavno pokazali da možemo, znamo, na kraju i da moramo - naglasio je Fruk koji je i dalje čvrsto s dvije noge na zemlji, ali...

- Do sada smo nekako izbjegavali govoriti o tome, zaobilazili bismo tu temu, ali ne treba bježati od činjenice da smo drugoplasirana momčad prvenstva koja ima ispred sebe zaostalu utakmicu protiv Gorice i onda derbi na Poljudu. S te dvije utakmice, odnosno eventualne dvije pobjede, možemo ponovo izbiti na prvo mjesto ljestvice. Ne treba to zaobilaziti, treba se postaviti hrabro, iako znamo da neće biti nimalo lako osvojiti bodove na ta dva gostovanja. Kvalitetna smo ekipa, sami sebi smo, kako sam već kazao, pokazali da možemo i treba jednostavno pokušati napasti to prvo mjesto. Treba naravno sve to još pokazati na terenu - jasno je kazao Fruk koji je svjestan težine protivnika, odnosno dvaju uzastopnih gostovanja koja Rijeku čekaju krajem siječnja.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Kako je i trener Sopić kazao, te dvije utakmice mogle bi nam uvelike usmjeriti nastavak polusezone. Bit će to sigurno jako dobar test nama za početak da vidimo gdje smo, jesmo li dobro odradili pripreme i jesmo li spremni za velike stvari, odnosno za napad na to prvo mjesto. Normalno, bit će to jako teške utakmice, protiv Gorice u gostima nikome nije bilo lako, na Poljudu također. Očekuju nas dvije jako zahtjevne utakmice, ali zato i treniramo. Jednostavno, moramo pokazati zašto smo tu gdje se sada nalazimo - samopouzdano je dodao Fruk koji iza sebe, bez obzira na svega 22 godine starosti, iza sebe ima već nekoliko klubova uključujući i one iz Belgije i Italije, kreme europskog nogometa.

- Je, s obzirom na godine sam prošao dosta toga, iako mi u inozemstvu i nisu bila najbolja i najuspješnija vremena. Mučile su me dosta i ozljede, ali kad sve zbrojim i pogledam iza sebe, sve je to bila lijepa škola, puno sam toga naučio, a to me, konačno, i oblikovalo u igrača i čovjeka kakav sam danas. S te strane mi aktualna sezona jako puno znači, baš zato što sam bio dosta ozlijeđen, jer konačno imam kontinuitet igara. To svakako potiče i razinu forme i trudit ću se samo tako nastaviti - pojasnio je riječki ofenzivni veznjak koji smatra da je ova Rijeka dobro izbalansirana momčad te da i ona može nastaviti prema - gore.

Put je stvarno dug

- Naša momčad spoj je mladosti i iskustva gdje nam stariji suigrači jako puno pomažu. Imamo stvarno dobru energiju, jako puno kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom tako da se tu nema što dodati. Jako smo dobro posloženi i to treba iskoristiti. Krećemo već od Gorice i jednostavno treba napasti to prvo mjesto. Imamo priliku koja se rijetko pruža, šteta bi bilo ne pokušati. S nekim igračima se poznajem i ranije od dolaska u Rijeku, imamo i sjajnu atmosferu u svlačionici tako da se onda to odražava i na terenu. To su želje u novoj godini, prvo da budemo što bolje plasirani, a onda daj Bože da i osvojimo to prvenstvo iako je put stvarno dug. Trebat će nam puno samopouzdanja, snage, hrabrosti, ma svega, pa i sreće na kraju krajeva - podvukao je Fruk za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 10:25