Marko Livaja na Rujevici

 ANTE CIZMIC Cropix
STOP MRŽNJI!

Grozomorna akcija i uvrede za Marka Livaju u Rijeci: Priča s Rujevice dobila posebno ružan nastavak

Pogrdna pjesma koju mu već odavno pjevaju "Umri Livaja", sada je dobila i svoj vizualni segment
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. listopad 2023. 15:36

Hajduk u subotu gostuje kod Rijeke, kluba čiji navijači posebno ne vole najboljeg strijelca HNL-a, Marka Livaju.

Pogrdna pjesma koju mu već odavno pjevaju naziva "Umri Livaja", sada je dobila i svoj vizualni segment. Naime, u optjecaju su se prije Jadranskog derbija pojavile naljepnice s tom, grozomornom porukom.

Zvijezda Hajduka posebno je omražena u Rijeci, a baš su ga tamo na treningu reprezentacije u lipnju brutalno izvrijeđali, nakon čega je on odlučio napustiti reprezentaciju i ne otići na Final Four Lige nacija.

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala Kupa, kada je navijačima Šibenika opjevao "freze i traktore", ali i paljenje sjedalica na istočnoj tribini Rujevice s kojim nije imao nikakve veze i na koje nije mogao utjecati.

Opsjednutost riječkih navijača Livajom ovom je naljepnicom dobila novi, ponovno ružni nastavak, piše Slobodna Dalmacija.

I Hrvatski nogometni savez se ekspresno oglasio i osudio govor mržnje na naljepnicama.

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji.

Hrvatski nogometni savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutarnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u tijeku. Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.

Hrvatski nogometni savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom. Nogomet donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja", stoji u priopćenju HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 22:34