Tomislav Ivković
 

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TOMISLAV IVKOVIĆ

‘Hajduk puno ovisi o Livaji, a to je jako loše. Ekipa nije pružila ni približno što smo očekivali‘

Tomislav Ivković gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2024. 23:51

Poraz Hajduka u Jadranskom derbiju protiv Rijeke (0:1) komentirao je analitičar Tomislav Ivković u HRT-ovoj emisiji Stadion.

- Hajduk je najviše šansi imao u prvenstvenoj utakmici s Dinamom u drugom poluvremenu. Hajduk inače stvara jako malo šansi po utakmici. Oni nemaju neku kontrolu igre, neku pas igru da bi zadržali, da bi čekali svoju situaciju. Oni ovise puno o Livaji, a to je jako loše jer svi ostali igrači kao da čekaju i uvijek očekuju da Livaja nešto riješi i da on nešto napravi. Međutim, ja sam uvijek govorio: pa ne može Livaja sam sebe odigrati i da on zabije gol.

Istaknuo je da neki igrači nisu bili na dovoljno dobroj razini.

- Znači, ekipa kao ekipa nije pružila ni približno od onoga što smo očekivali od Hajduka. Krovinović nije igrao na nivou, zabio jedan, dva gola pa onda misliš digao se pa nestane. Pa onda Kleinheisler ovaj koji je došao, nema ga nigdje. Pukštas, dečko koji je mlad, plaća danak mladosti i neiskustvu, pao je u formi. Sigur ima oscilacije.

Prokomentirao je i Hajdukove mlade igrače.

- Najveći dobitak Hajduka u ovoj teškoj situaciji moraju shvatiti da su napravili neku pozitivnu stvar. Igrao je Prpić, Sigur, Pukštas. Hrgović prije toga. To su igrači koji su mladi igrači od kojih će sigurno Hajduk imati koristi. Međutim, Hajduk da bi bio Hajduk, fali ono Hajdučko srce. Hajdučko srce se stvara kada imaš dovoljno domaćih igrača koji će prenijeti na koji način Hajduk živi. Što ljudi u klubu očekuju, jer nekad nije dovoljna samo igra. Oni hoće da ostaviš srce na terenu i zato imaju nagradu za Hajdučko srce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 23:51