TOM DUBRAVEC Cropix
KOMENTAR

Hajduk više nije samo Livaja, imaju novo lice s postera, a ova pobjeda veća je i od one protiv Dinama

Rijekin trener previše karata baca na igrača preskromnog za potrebe kluba
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. srpanj 2023. 23:38

Poljud je skandirao "šampioni" i pjevao "Samo jednu želju imam moj živote ludi da mi Hajduk prvak bude i cili Split poludi", bijeli puk nastavlja sanjati...

Ako su se neki nakon Maksimira pitali može li Hajduk pobjeđivati i dalje dali su pozitivan odgovor i matirali Rijeku koja im je najgori mogući rival na Poljudu je od zadnjih 20 gostovanja otkako je Lige 10, prije ovog susreta, dobila je čak jedanaest. No, Hajduk je odigrao bolje nego u Zagrebu, nadigrao je Rijeku, Ivan Leko je odlično postavio momčad koja je bila defenzivno sigurna, a napadački dovoljno pokretljiva i kreativna da napravi nekoliko šansi i zabije pobjednički gol.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Pobjeda nad Modrima za Splićane je velika, ali ova je još veća jer ovaj put nije bilo riječi o sreći. Pokazali su da znaju igrati na rezultat, sad još da to demonstriraju u Europi gdje bi moglo biti teže jer Rijeka ovaj puta nije bila prava. Nakon što su opipali puls gostiju koja su preinačili formaciju u 3-4-2-1, defenzivno čak 5-4-1, počeo su ih otvarati kao školjku...

image
JOSKO PONOS Cropix

Marko Livaja još jednom je pokazao da je frontmen, no Hajduk sada nije samo Livaja jer Rokas Pukštas raste poput cijena na Jadranu, nakon Dinama slomio je i Rijeku najavivši da bi ove sezone mogao biti lice s postera Bijelih. Ivan Leko će reći da se kockao s Odjidja-Ofoeom i Moufijem koji još nisu potpuno spremni, ali nije to bio poker već samo uplata na kladionici na favorita, njih dvojica imaju kvalitetu da u ovakvoj utakmici gdje tempo nije bio žestok odradio posao koji se traži. Drugi je i asistirao.

Dok domaćin skakuče od sreče i pun je pozitivnih vibracija koje će morati dobro kanalizirati da ne krenu prema euforiji, za Rijeke ostaje činjenica da može puno bolje. Sergej Jakirović pojačao je obranu i promjenom sustava ugasio automatizme u igri, ništa s time nije dobio jer ofenzivno su ostali bez teksta. Možda bi bilo drugačije da je Frukova vratnica u drugoj minuti bila pogodak, ali to je nogomet. Previše karata baca na Obregona, preskromnog igrača za Rijekine potrebe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2024 09:54