GORAN SEBELIC Cropix
REZIME 5. KOLA

HNS kaznio Dinamo, Hajduk i Rijeku zbog njihovih navijača, najviše će opet platiti Splićani

Od ukupnih 7.500 eura kazne, Hajduk će platiti 5.500, Rijeka 1,200, a Dinamo 800 eura
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 13:58

Tri naša najveća kluba, Dinamo, Hajduk i Rijeka, kažnjena su zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača u utakmicama 5. kola SuperSport HNL. Tako je odlučio disciplinski sudac Alan Klakočer koji je najveću kaznu opet dao splitskom klubu.

Klakočerovu odluku prenosimo u cijelosti:

‘HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 5. kola Rijeka - Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine, Armade, smješteni na sjevernoj tribini, u 61. minuti zapalili deset baklji i dvije dimne bombe, dok su gostujući navijači smješteni na južnoj tribini u 74. minuti zapalili deset baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.200 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 5. kola Hajduk - Osijek domaći navijači (Torcida), smješteni na sjevernoj tribini, u 7. minuti zapalili jednu baklju, u 13. minuti dvije baklje, u 18., 22. i 25. minuti po jednu baklju, od 60. do 63. minute trideset jednu baklju, dvije bljeskalice te bacili jedan topovski udar na prostor ispred sjeverne tribine i u 73. minuti zapalili jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 3.200 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini te gledatelji s istočne tribine u 35. minuti uzvikivali glavnom sucu utakmice “Cigane, Cigane“ u trajanju oko tri, četiri sekunde prilikom dodjele javne opomene domaćem igraču br. 34. (B. Durdov), čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 2.660 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.500 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 5. kola Rijeka - Dinamo pripadnici gostujuće navijačke skupine (BBB), smješteni na južnoj tribini u 74. minuti zapalili deset baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.‘

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 13:59