Ante Erceg

 GORAN ŠEBELIĆ/Cropix
FANTOMSKI ŽUTI

HNS se oglasio o ‘obrisanom‘ kartonu Ercega: ‘Predstavnici momčadi su potpisali zapisnik‘

Odgovor Hrvatskog nogometnog saveza nije raščistio situaciju oko pogrešno upisanog kartona
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 14:44

Ranije danas pisali smo o novom velikom propustu u hrvatskom suđenju. Radi se o utakmici 21. kola Supersport HNL-a na Rujevici između Rijeke i Istre (3:0) u kojoj je Ante Erceg u 23. minuti dobio žuti karton zbog prigovora sucu Anti Čulini nakon što Čulina nije dosudio prekršaj.

Čulina je odmah pokazao karton Ercegu, što se vidjelo i u prijenosu utakmice. S obzirom na to da je Ercegu nakon tog kartona u još dvije utakmice pokazana javna opomena, danas ga ne bi trebalo biti u zapisniku za dvoboj na Poljudu. No nakon utakmice sudac Čulina je žuti karton upisao kapetanu Istre Slavku Blagojeviću, a ne Ercegu.

Erceg s tri žuta kartona ne bi smio nastupiti u današnjoj utakmici pa smo zatražili očitovanje situacije od Hrvatskog nogometnog saveza te od Komisije sudaca. Na naš zahtjev je odgovorio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

"Zapisnik s navedene utakmice potpisali su delegat, sudac i predstavnici obje momčadi, a u njemu jasno stoji da je sudac dodijelio žuti karton Slavku Blagojeviću, a ne Anti Ercegu, stoga nema prepreka da Erceg nastupi u današnjoj utakmici Istre 1961", stoji u odgovoru.

Odgovor iz HNS-a, međutim, nije puno toga razjasnio. I dalje ostaje pitanje zašto je sudac Čulina pokazao karton Ercegu, a naknadno ga upisao krivom igraču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:49