DAMIR SKOMRLJ Cropix
U TEŠKOJ SITUACIJI

Hoće li Istra ekspresno mijenjati trenera? Nakon debakla na Rujevici Karoglanu će dugo zvoniti u ušima

Pokušao je dvostrukim blokom i velikim brojem igrača na sredini terena parirati raspoloženoj Rijeci
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 07:26

Gotovo savršena utakmica, tako je otprilike glasio prvi komentar trenera Jakirovića nakon što su njegovi puleni utrpali šest komada Istri, koja se nakon velike pogreške i prvog primljenog pogotka raspala kao kula od karata. Ima Jakirović razloga za zadovoljstvo, u kratko je vrijeme pokazao da ova momčad ima silnu energiju, veliko nogometno znanje i mladost koju je postupno, dozirano uvodio u sezonu. Dao je priliku “starosjediocima” koji je nisu iskoristili, posljednja dva susreta znak su da je trener Rijeke na sjajnom putu i da bi ova momčad mogla napraviti neke nove, velike stvari.

Riječani su, inače, već danas u ranim jutarnjim satima krenuli na put i misiju zvanu Farski otoci. Prvi let zakazan je iz Zagreba redovnom linijom do Kopenhagena, gdje će, nakon nekoliko sati “odmora”, još jednim letom krenuti put Farskih otoka, na koje se dolazak očekuje u večernjim satima.

Nakon dvoboja protiv Torshavna riječka će momčad prespavati na zelenoj oazi usred Atlantskog oceana, pa jutarnjim letom krenuti ponovo u dansku prijestolnicu. Kako konekcije redovnim letom za Hrvatsku nema tog dana, njihovo slijetanje u Zagreb očekuje se u subotu u ranim popodnevnim satima. Od utorka do subote, prava mala “đačka” ekskurzija, odgoditi dvoboj protiv Gorice, jasno se vidi, bila je jedina, normalna odluka.

Mislav Karoglan, s druge je strane, nakon teškog poraza djelovao prilično utučeno, gotovo bez riječi. Izvedbu svoje momčadi nazvao je sramotnom, no ujedno i kao prvi među jednakima preuzeo odgovornost pred javnosti i svojim navijačima za debakl na Rujevici koji će mu još “dugo” zvoniti u ušima.

Trener koji, dok je vodio Hajduk, nije upisao niti jedan poraz u ligi, pokušao je dvostrukim blokom i velikim brojem igrača na sredini terena parirati raspoloženoj Rijeci, no kada je pao prvi gol, sve se otvorilo - protivnicima. Imat će Karoglan što pričati i što trenirati svoje pulene u nogometnom kampu u Balama ako ga ne preduhitre čelnici Istre...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:50