Sergej Jakirović

 HŠK ZRINJSKI
ŠTO ĆE ODLUČITI?

Hrvatski hit-trener progovorio o tome vraća li se u HNL! Svojedobno ga nije doveo ni Zdravko Mamić...

‘Sjest ću s ljudima iz kluba pa ćemo razgovarati o svim mogućnostima‘, kazao je nakon važne pobjede.
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 20. studeni 2022. 20:45

Hrvatski stručnjak Sergej Jakirović danas je vodio mostarski Zrinjski, aktualnog bosanskohercegovačkog prvaka i novopečenog jesenskog prvaka, posljednji put u ovoj godini. A je li ga vodio i posljednji put uopće, pitanje je koje opterećuje navijače Zrinjskog. Doduše, ne opterećuje ih previše jer ako Jakirovića prošle zime nije uspio dovesti moćni zagrebački Dinamo, ni Zdravko Mamić s kojim Jakirović i sada često pije kavu u jednom mostarskom kafiću, onda računaju da to neće uspjeti ni novi "udvarači". Međutim, priča s Rijekom i interesom Damira Miškovića, gazdom posrnule Rijeke, ozbiljno se "zakotrljala". Mišković djeluje samouvjereno, možda na osnovu toga što mu je kroz karijeru uspijevalo da uvijek ostvari oni što zacrta, a možda jer ima neki "mig" iz Mostara za koji još ne znamo. Od Jakirovića ga nećemo doznati.

Naime, isto mu pitanje postavljaju novinari još od proljeća kada se pojavio interes Dinama, pa do sada kada se u igru uključila Rijeka i, puno nerealnije, njegova bivša Gorica, a Jakirović i dalje daje isti komentar. Ugovor sa Zrinjskim mu traje do 2024. i može ga raskinuti samo ako se mostarski klub s tim složi...

- Ponuda ima i to mi je kompliment, ali klub je upoznat sa svakom ponudom koja dođe i prvo se razgovara sa Zrinjskim. Sjest ću s ljudima iz kluba i razgovarat ćemo o svim mogućnostima, pa će se znati idem li ili ostajem ovdje - govorio je danas Jakirović, koji ipak ne skriva da mu imponira interes klubova iz lige za koju je tako emotivno vezan.

Jakirović je s Goricom bio hit HNL-a, ali Goricu je napustio neslavno, nakon debakla (0:6) na Poljudu. Ni izlet u Maribor nije bio uspješan, smijenjen je nakon europskog ispadanja od kluba iz Sjeverne Irske, ali zato je u Zrinjskom pokazao zbog čega je jedan od najboljih hrvatskih trenera novije generacije. Sve što je napravio u Zrinjskom, osvojivši naslov uz silne rekorde i umalo uvevši ovaj klub u europske skupine, što nikome prije ni blizu nije uspjelo, odjeknulo je i u Hrvatskoj. Koliko god se Premijer liga BiH u Hrvatskoj gledala s priličnim podcjenjivanjem.

- To što me dovode u vezu s najjačim hrvatskim klubovima je kompliment nama, kao klubu. Nije mala stvar što smo napravili i to ljudi prate i cijene. Sad, hoću li ja ostati, to ne mogu komentirati. Što god bude bit će u dogovoru s klubom - dodao je Jakirović.

Danas je Jakirović proslavio još jednu pobjedu sa Zrinjskim, u kojem je nakon naslova prvaka BiH sada potvrdio i jesenski naslov. U duelu dva zadnja prvaka njegova momčad svladala je Borac s 1:0, a i ovaj put Jakirovićeva ruka bila je presudna jer je pobjeda ostvarena s igračem manje od 52. minute i bez najboljeg igrača Nemanje Bilbije. To su, uostalom, navijači i prepoznali, pa se s tribina u nekoliko navrata čulo:

"Profa, ostani!".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. studeni 2022 11:02