Andrija Vukčević

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
HRABRA NAJAVA S KVARNERA

‘Idemo u Split uzeti bod ili tri. Recimo da nemam sreće s Hajdukom, nadam se da će to napokon promijeniti...‘

Igrač Rijeke nada se na Poljudu prekidu vlastitog crnog niza od tri poraza u tri odigrane utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. veljača 2022. 17:40

Crnogorac Andrija Vukčević (25) najčešće je rješenje trenera Gorana Tomića na lijevom boku. Znao je imati itekako veliku ulogu, a svakako će biti značajno i kako će odigrati u subotu na Poljudu. Kakva su očekivanja, pitali smo ga.

- Moram pohvaliti Hajduk koji jako dobro igra u posljednje vrijeme, vidi se da su u formi. Čeka nas vrlo teška utakmica, suparnik se odlično pojačao i ima sjajnu ekipu. Osim toga, ima i odličnu atmosferu na stadionu kojoj ne bismo smjeli podleći. Bitno je da igramo našu igru po kojoj smo prepoznatljivi tijekom cijele sezone i nadam se da će to biti dovoljno da dođemo do pozitivnog rezultata - kazao je Vukčević te dodao:

- Čak i u situaciji kad zbog ograničenja ne smije biti pun stadion, ozračje je u Splitu uvijek vruće. Znamo dobro što nas čeka.

Što bi vas zadovoljilo?

- Posljednja međusobna utakmica koju smo odigrali u Rijeci otišla je na kraju u totalno krivom pravcu. Bili smo bolji i zaslužili pobijediti, ali dogodio se splet nesretnih okolnosti, koji nas je doveo do poraza 3:2. Prvo jedanaesterac za Hajduk, potom i njihov pogodak u zadnjoj minuti… Sada idemo u Split uzeti nešto, hoće li to biti bod ili tri - pokazat će se. Hajduk je jako dobar i to imamo u vidu.

Teren najbolje mjerilo

Na zadnjem gostovanju Rijeka je dobila 2:1, u prvom dijelu susreta projurila je pokraj domaćina kao brzi vlak. Hoćete li ovaj put biti oprezni ili ćete napasti? To je prvenstveno pitanje za trenera, ali kako se pripremate?

- Ne mogu još reći, moramo odigrati ono što pokazujemo tijekom cijele sezone i neće biti problema.

Vukčević je u dresu Rijeke igrao triput protiv Hajduka i sve je te utakmice izgubio, od toga dvije na Rujevici. U spomenutoj pobjedi sjedio je na klupi. Zasad nema sreće…

- Recimo da je tako, nadam se da će se to promijeniti već ove subote.

Rijeka i Hajduk igraju u sličnim rasporedima jer i Goran Tomić često stavlja trojicu stopera, iako se zna odlučiti i za dvojicu. No, kakva god formacija Riječana bila, Vukčević će izravno na Lovrencsicsa. Kako gleda na njega?

- Iskusan jer, igrao je u dobrim klubovima, reprezentativac je Mađarske. Zaslužuje respekt, ali teren je najbolje mjerilo i tko će biti agresivniji i koncentriraniji, taj će izaći kao pobjednik.

Hajduk igra na krilima Marka Livaje, koji je zadobio status najveće zvijezde Lige, pojačao se i s Nikolom Kalinićem

- Livaja je jedan od najboljih igrača, što dokazuje partijama na travnjaku. Priča se o njemu, ali Livaja nije samo zvijezda o kojoj se govori, nego je to potvrdio na terenu. Jako je dobar. Kalinić je iznenada došao iz iznimno dobre lige, iz vrlo kvalitetne ekipe Verone. Zaslužuju maksimalan respekt za sve što su napravili u karijerama, oni su velika kvaliteta Hajduka. No, vjerujem se da ćemo biti pravi i agresivni te naći način da ih zaustavimo.

Je li vrijeme da i Josip Drmić ponovno krene zabijati?

- Naravno. U posljednjih nekoliko utakmica nije bio strijelac, možda se nije namjestilo da bude šansi za njega, ali nadam se da će se već u subotu vratiti na staro.

Svašta se može dogoditi

Postoji li pritisak navijača jer Riječanima je najvažnije na svijetu pobijediti Hajduk, a i borba za titulu bi u tom slučaju izgledala realnijom.

- Ne osjećamo pritisak, nitko nam nije nametnuo imperativ da se moramo boriti za naslov prvaka. Nastojimo svaku utakmicu odraditi na najbolji način, dokle će nas to dovesti sad je pitanje. Ide nam dobro, u vrhu smo, a pokušat ćemo nastaviti s kvalitetnim izvedbama, te da držimo priključak. Svašta se može dogoditi već u ovom kolu kad su dva derbija. Ako se ukaže šansa, zašto je ne bismo prihvatili…

Pobjedom biste ozbiljno zaprijetili, ali u slučaju poraza gubite korak.

- Točno tako. No, nema pritiska, iako smo svjesni koliko je navijačima stalo da svladamo Hajduk. Učinit ćemo sve da ih učinimo sretnima. Zbog njih pogotovo moramo biti na visini zadatka.

Vukčević za sebe kaže da je zdrav i u formi.

- Dobro se osjećam na terenu, sve ide po planu.

Što će biti na ljeto, ostanak ili odlazak?

- Bilo je najava odlaska već na zimu, ali ostao sam i mislim da sam napravio odličan potez. Izvrsno se osjećam u Rijeci, kako se ekipa dizala tako sam i ja igrao sve bolje. Godi mi grad, ljudi ovdje, imam podršku od svih, vrlo sam zadovoljan sa svime. No, kao nogometaš nikad ne znaš kamo će te put odvesti.

Je li dobila Rijeka kojeg navijača u Crnoj Gori otkako se na Rujevici?

- Svakako. Moja obitelj sve pomno prati, oni su sada najvatreniji navijači Rijeke u Crnoj Gori. I prijatelji i poznanici zainteresirali su se budući da Rijeka igra dobro. Bili su mi u posjeti brat, mama i cura. Uža obitelj.

ANDRIJA VUKČEVIĆ PROTIV HAJDUKA

SEZONA 2020. - 2021.

5. kolo prvenstva

Rijeka - Hajduk 0:1

SEZONA 2020. - 2021.

32. kolo prvenstva

Hajduk - Rijeka 3:2

SEZONA 2021. - 2022.

16. kolo prvenstva

Rijeka - Hajduk 2:3

42 utakmice ima Vukčević za Rijeku i još uvijek čeka na pogodak

25 godina ima mladić čija je vrijednost na TM-u 650.000 eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 22:46