Slavlje igrača Hajduka

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

Incident nakon Jadranskog derbija! Fotografu Hajduka zabranjeno slikanje slavlja, Splićani su se snašli...

Fotograf Hajduka dodao je svoju opremu ekonomu Zlatku Piteši koji je ‘okinuo‘ slavljeničku fotku.
Piše: Siniša Lončar, Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2022. 17:51

Trener Rijeke Serse Cosmi nije mogao previše zamjeriti svojoj momčadi na izvedbi, porazu unatoč.

- Jednostavno je komentirati ovaj derbi. Nogomet stvara tisuću situacija, ali najviše od golova. Ako u četiri utakmice ne zabiješ gol, onda se nemaš čemu niti nadati - kazao je Cosmi u uvodu koji se osvrnuo i na potencijalni crveni karton Awaziema koji je na kraju svojim pogotkom odlučio pobjednika.

- Ova situacija nije toliko vidljiva kao što su bile one protiv Šibenika i Hajduka u prvom ogledu, mislim da ta odluka nije kriva za naš poraz. Komentirati je utakmicu jako teško s obzirom na sve situacije, niz grešaka je bilo kod primljenog gola, niz grešaka smo radili i u napadu. Da sam imao na raspolaganju ovih 13 igrača na raspolaganju iz naše bolnice i ona dva igrača s kartonima, bila bi to drugačija utakmica. Hodža je odigrao 120 minuta prije par dana u reprezentaciji, ali njemu i dečkima ne mogu ništa zamjeriti, dali su sve od sebe. Pobjeda Hajduka nije zaslužena s obzirom na njihov potencijal, kvaliteta i iskustvo su na njihovoj strani, ali u ovom dvoboju smo barem zaslužili bod.

Energija igrača vidjela se na terenu, stigao je napokon i pljesak navijača, porazu unatoč?

- Karakterno ekipa definitivno raste, bolja je, no bit ću otvoren, ovo nije homogena momčad, imamo puno istih igrača, a nemamo one koji nam trebaju. Imamo dosta poluigrača, ali oni bi tek postali igrači uz prave lidere. Ja i dalje ne znam gdje neki igrači trebaju igrati i mogu li uopće igrati. Uzet ću određenu grupu igrača i s njima izgurati ovaj period do Svjetskog prvenstva - dodao je Cosmi koji je za kraj istaknuo i nešto dobro u moru loših stvari koje dolaze s velikim brojem ozljeda.

- Svijetla točka je to što svaku utakmicu dobije priliku netko iz škole nogometa, oni mogu dati nešto ovoj ekipi. Žao mi je Dominika Simčića koji je ozlijedio meniskus ovaj tjedan. Ponavljam ono što sam rekao i ranije ovih dana, Rijeka nije mrtva, samo je ranjena. Do 11. mjeseca će se puno toga promijeniti, samo će dresovi ostati isti, a lica će biti neka nova - podvukao je Cosmi.

image

Mislav i Goran Karoglan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Očekivano, trener Mislav Karoglan bio je zadovoljan pobjedom na Rujevici.

- Očekivana jako teška utakmica, ipak mislim da smo mi bili ekipa koja je dominirala u sredini terena. Na kraju smo se povukli, imali smo i nekoliko ozljeda, no momci su se maksimalno skupili i ja im na tome čestitam. Imala je Rijeka dobar ulazak u susret kao i zadnjih 15 minuta, analizirali smo sve utakmice pod Cosmijem i vidi se određeni napredak.

Svjesno ste se povukli na kraju i bili skoro kažnjeni kao protiv Šibenika?

- To su normalni procesi, Rijeka je u posljednjim minutama krenula jako prema naprijed, mi smo na klupi imali jednog ofenzivca s kojim nismo mogli držati gore presing. Na kaju smo izdržali i mislim da smo zasluženo uzeli ta tri boda.


Ružni detalji na kraju Jadranskog derbija // piše: Slaven Alfirević/Slobodna Dalmacija

Dvojici foto-reportera splitske provenijencije, prije svega Hajdukovom službenom fotoreporteru Robertu Matiću redari nisu dopustili da pređe preko igrališta i da uslika slavljeničku fotografiju momčadi Hajduka kako slavi ispred Torcide.

Pa se fotoaparata dohvatio Zlatko Piteša, Hajdukov ekonom i slikavao "crveno-plave", legao je na travu i hvatao dobar rakurs. To je Hajdukov mot, da se uslika ispred navijača nakon pobjede u zajedničkom slavlju...

Jedan od mirnijih derbija što se tiče navijanja, svatko je verglao svoju priču i palio baklje, ali je sve proteklo više-manje uredno. Osim verbalnih čarki koje su neprimjerene, s jedne strane Vi ste Titovi, Tito je vaš, s druge strane vi ste djeca popa Đujića...Kakve sve to veze ima i može li nogomet proći bez takvih budalaština?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:16