DAMIR SKOMRLJ Cropix
REMI NA RUJEVICI

Infarktna završnica u Rijeci! Labrović izbijao s crte, Selahi promašio čisti zicer za pobjedu u 95. minuti

Obje momčadi mogle su doslovno u zadnjim sekundama utakmice doći do sva tri boda
Piše: Siniša Lončar, Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2022. 22:53

RIJEKA - GORICA 1:1 (Frigan 40‘/Kalik 76‘)

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4500. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Šarić i Grofelnik. Četvrti sudac: Matić. VAR: Bel. AVAR: Tomas. Delegat: Kolesarić.

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Krešić, Pavlović, Jurišić - Selahi, Hodža (od 85. Halilović) - Bušnja (od 66. Vukčević), Vučkić (od 55. Alvarez), Ampem (od 55. Liber) - Frigan (od 66. Bristrić). Trener: Dragan Tadić.

GORICA: Banić - Raspopović (od 61. Wague), Jovičić, Krizmanić, Matuš - Golubickas, Pršir (od 82. Suk) - Mitrović (od 46. Nndockyt), Kalik, Fruk (od 61. Menezes) - D. Jurić - (od 33. A. M. Jurić). Trener: Samir Toplak.

Žuti kartoni: Raspopović (34 - preoštar star), Hodža (53 - preoštar start), Alvarez (81 - preoštar start), A. M. Jurić (85 - preoštar start), Kalik (90 - nesportsko ponašanje), Labrović (90 - nesportsko ponašanje).

Nogometaši Rijeke i Gorice remizirali su u 3. kolu SuperSport HNL-a, mogu domaćini na kraju žaliti za pobjedom... Nakon nekoliko uvodnih minuta u kojem je trajalo ispitivanje snaga uz jalovi posjed Gorice, prva je zaprijetila Rijeka.

U 7. minuti dvojac Bušnja - Selahi, koji ordinira na desnoj riječkoj strani, kreirao je prvu priliku za domaćina, udarac Selahija s 25. metara otišao je preko gola. Gotovo identična situacija dogodila se dvije minute kasnije na suprotnoj strani, Pršir je iz pada tukao s iste daljine, Labrović nije imao potrebu intervenirati. U 13. minuti Matija Frigan sekundu je zakasnio na lijepu asistenciju u prostor od kapetana Harisa Vučkića, Banić je bio brži...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 22. minuti Pejin je nakon prodora Frigana uz aut liniju pokazao na jedanaesterac, Rujevica je već slavila pogodak, no uslijedila je VAR reakcija i provjera eventualnog sraza mladog riječkog napadača i Krešimira Krizmanića. Nakon tri minute "vijećanja" i nakon što je i sam Pejin pogledao snimku, uvjerio se da kontakta očito nije bilo, loptu je u igru vratio vratar Gorice. Mogla je Rijeka u 36. minuti stići i do vodstva da je Vučkić s osam metara bolje zahvatio lijepi ubačaj Veldina Hodže s lijeve strane. Dvije minute kasnije imala je i Gorica svoju najbolju šansu u prvom dijelu, Ante Matej Jurić, koji je nekoliko minuta ranije zamijenio ozlijeđenog prezimenjaka Denija Jurića, našao se nekako sam na 10-ak metara od gola Labrovića, srećom po domaćina njegov je udarac fijuknuo pored lijeve vratnice.

Već minutu kasnije Rujevica je eruptirala. Vižljasti Prince Ampem, koji već drugu utakmicu zaredom igra na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krila presjekao je jednu loptu gostujuće obrane i proslijedio je mladom Matiji Friganu. Dijete riječke škole nogometa, silnog potencijala, "složio" je Jovičića na pod i silovito ljevicom iz trka, od lijeve stative, postigao svoj prvijenac u bijelom dresu. Kakvo je to slavlje bilo, čestitari su se na terenu izmjenjivali redom, do zagrljaja asistenta Ampema, Rijeka je zasluženo stigla do vodstva.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Probao je Frigan i u 44. minuti, opalio je iskosa s desne strane, lopta se vidljivo odbila od braniča Gorice u korner, no sudac Pejin ostao je nijem sve do posljednjeg zvižduka u prvom dijelu koji je uslijedio nedugo nakon toga.

Početkom nastavka, odnosno u 47., vrlo dobru priliku za Bijele kreirali su autori prvog gola. Ovog puta Ampem je oštro ubacio s lijeve strane a drugi pogodak Frigana, ovaj put s vrha peterca, ulaskom u udarac spriječio je vratar Banić. Dvije minute kasnije zaprijetila je Gorica, no udarac neometanog Fruka iskosa, nakon jedne polukontre, otišao je iznad grede. Uspostavili su gosti u tim trenutcima svoju igru, nekoliko minuta Rijeka je bila podređena nakon par kornera i srećom, nerealiziranih ubačaja sa strane za goste. Ulaskom Libera i Alvareza u veznu liniju Rijeka je donekle uspostavila ravnotežu, nisu gosti više tako lako stizali pred vrata Labrovića kojem do 77. minute gosti nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Mogli su Hodža u 70. i Bristrić u 72. iznenaditi Banića koji je bio siguran uj oba navrata, a onda je uslijedila brza kontra i mat u dva poteza. Lopta je u kontri stigla na lijevu stranu, Vojtko je oštro ubacio i pronašao usamljenog Kalika koji iz voleja pogađa za izjednačenje, bio je to prvi udarac u okvir gola gostiju...

Vatrena je bila sudačka nadoknada, prvo je Kalik skoro postigao i drugi pogodak iz kornera, da bi Rijeka preko kontre u trećoj minuti nadoknade imala matnu situaciju, izašao je Selahi sam pred Banića nakon kardinalne greške Krizmanića, milimetri su Rijeku dijelili od - pobjede.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Što je sada promašio Selahi! Našao se sam pred golmanom, ali uspio je to promašiti.

90+3 - Požutio je Labrović, ali i Kalik nakon međusobne svađe.

90+2 - Kalik je dobio loptu na samoj gol crti, ali nije to zabio...

90 - Halilović je unio živost u igru Rijeke. Sada je podvalio sjajnu loptu u šesnaesterac gostiju, ali Banić je to presjekao i uzeo u ruke.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

87 - Halilović je sada pokazao zašto je doveden. Sjajno je promiješao nekoliko igrača gostiju i na kraju i pucao, ali samo u blok.

85 - Izlazi Hodža, ulazi Halilović (Rijeka).

84 - Žuti karton je dobio Jurić (Gorica).

84 - Požutio je Alvarez (Rijeka).

81 - Izlazi Pršiš, ulazi Suk (Gorica).

81 - Gorica je povukla novu kontru, ali Wallace ju je poslao pokraj gola.

77 - GOOOL! Kalik zabija za izjednačenje! Vojtko mu je poslao sjajnu povratnu loptu koju nije mogao ne iskoristiti.

75 - Probala je sada Gorica, ali bio je spreman Labrović.

66 - Dvostruka izmjena Rijeke. Izlaze Frigan i Bušnja, a ulaze Bristrić i Vukčević.

61 - Dvostruka izmjena kod Gorice. Izašli su je Fruk i Raspopović, ušli Wallace i Wague.

55 - Dvostruka izmjena u redovima Rijeke. Izašli su Ampem i Vučkić, ušli Liber i Alvarez.

55 - Fruk je gađao glavom nakon kornera, ali pokraj gola.

53 - Žuti karton dobio je Hodža (Rijeka).

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

52 - Kalik je sada dobro pronašao Fruka, ali ovaj nije dobro naciljao i šalje loptu preko gola.

47 - Frigan se opet našao u sjajnoj prilici, ali nije ju ovoga puta pretvorio u gol. Sjajno mu je obranio Banić.

46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Mitrović, a u igri je Ndockyt (Gorica).

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 - Kraj prvog dijela. Rijeka vodi 1:0 krasnim golom Matije Frigana.

44 - Frigan opet pokušava zabiti, ali ovoga puta to odlazi pokraj gola.

43 - Probao je Vojtko dobrim ubačajem uposliti nekog od igrača Gorice, ali lopta ih je mimoišla.

40 - GOOOL! Frigan zabija golčinu za vodstvo Rijeke! Mlada nada riječkog prvoligaša je opalila i pogodila vratnicu od koje se lopta odbija u gol. Nije tu ništa mogao Banić.

38 - Jurić (Gorica) je primio loptu od Mitrovića, ali poslao ju je pored gola.

36 - Vučkić je sada dobio loptu u šesnaesetrcu Gorice, ali nije ju dobro zahvatio.

34 - Požutio je Raspopović (Gorica).

33 - Prva izmjena kod Gorice. Izlazi ozlijeđeni D. Jurić, ulazi A. Jurić.

25 - VAR PONIŠTIO PENAL! Nakon nekoliko minuta provjere VAR-a, Tihomir Pejin je išao i sam pogledati snimku i odlučio da nema penala.

22 - PENAL ZA RIJEKU! Firgan je ušao u šesnaesterac Gorice gdje se srušio, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

21 - Rijeka ima nešto više prilika, ali nije previše opasna. Braniči Gorice uspijevaju otkloniti svaki pokušaj.

15 - Rijeka je sada dobro zaprijetila, ali Vučkić se nije snašao u završnici pa je sve okončano prekršajem u napadu.

9 - Gorica je probala preko Pršira, ali on se okliznuo i poslao loptu preko gola.

3 - Krenulo je žestoko. Zakačili su se sada verbalno Labrović i Kalik. Pejin je brzo dotrčao do njih i upozorio ih da to ne rade.

1 - Počeo je susret na Rujevici!

>>> Stigli su sastavi za današnju utakmicu. Nekoliko promjena napravio je Dragan Tadić. Na lijevom braniču kreće Roko Jurišić umjesto Vukčevića, u sredini nema mjesta za Vrančića, krenut će Bušnja. Na klupi je Alen Halilović, ali i Solano, Alvarez...


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 17:04