DAMIR KRAJAC Cropix
STIGLE ‘ČESTITKE‘

Istra i Gorica dobro prošli, a evo kakve su kaznu za bakljade i prekide dobili Rijeka i Dinamo

Alan Klakočer odredio je kazne za 30. kolo SuperSport HNL
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2024. 15:04

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 30. kola, kako je i objavljeno na službenim stranicama lige.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 30. kola Istra 1961 - Rijeka gostujući navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili oko trideset baklji i jednu bljeskalicu koja je bačena na teren za igru te je u 63. minuti zbog nastalog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.000 eura.

NK Istra 1961 se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 30. kola Istra 1961 - Rijeka domaći navijači Demoni, smješteni na južnoj tribini, u 17. minuti zapalili tri baklje koje su bačene na teren za igru te je došlo do prekida utakmice u trajanju od jedne minute, u 53. minuti zapalili su jednu baklju, te jer su gostujući navijači Armada smješteni na sjevernoj tribini u 60. minuti zapalili oko trideset baklji i jednu bljeskalicu koja je bačena na teren za igru te je u 63. minuti zbog nastalog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.300 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 30. kola Gorica - Dinamo gostujući navijači (BBB) na istočnoj tribini u 1. minuti zapalili tri dimne kutije, u 58. minuti dvije baklje, u 60. minuti jednu dimnu kutiju, u 75. minuti oko dvadeset baklji, od kojih je jedna bačena u teren za igru, te tri rasprskavajuće rakete također bačene u teren za igru te je došlo do prekida utakmice u trajanju od četiri minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.800 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 30. kola Gorica - Dinamo gostujući navijači (BBB) na istočnoj tribini u 1. minuti zapalili tri dimne kutije, u 58. minuti dvije baklje, u 60. minuti jednu dimnu kutiju, u 75. minuti oko dvadeset baklji, od kojih je jedna bačena u teren za igru, te tri rasprskavajuće rakete također bačene u teren za igru te je došlo do prekida utakmice u trajanju od četiri minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.600 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:04