Niko Janković

 GORAN MEHKEK Cropix
SLUŽBENO JE

Iz Dinama otišao na Rujevicu pa poručio: ‘Svi znaju da sam želio postati igrač Rijeke‘

Novo pojačanje momčadi Sergeja Jakirovića odmah će krenuti s ekipom na pripreme u Sloveniju
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. lipanj 2023. 15:28

Niko Janković je i više nego zadovoljan konačnim raspletom na relaciji Rijeka - Zagreb, kao i činjenicom da će u novu sezonu krenuti kao punopravni član momčadi s Kvarnera.

- Rijeka i ja smo kliknuli od samoga početka i moja želja je bila postati igrač Rijeke. To svi u klubu znaju, a želim se ovim putem zahvaliti stručnom stožeru i predsjedniku Miškoviću što su mi to omogućili - kazao je Janković u uvodu po svom povratku na Rujevicu osvrnuvši se kratko na prošlu sezonu i onu koja je pred nama:

- Prošla sezona je bila jako turbulentna, na početku je bilo jako loše dok je proljeće bilo fantastično, a mi kao ekipa smo pokazali da znamo i možemo. Ispred sebe stavljam osobne ciljeve, u prošloj sezoni sam postigao pet golova uz sedam asistencija, naravno da bih to volio poboljšati. Kada su klupski ciljevi u pitanju, mislim da se to sve zna. Želimo ući u grupnu fazu Konferencijske lige, a u domaćem prvenstvu osvojiti barem mjesto koje vodi u Europu. Naravno da ću dat sve od sebe da pomognem momčadi u tim ciljevima - dodao je mladi veznjak Rijeke koji je nakon kratkog, ali zasluženog odmora posljednja dva tjedna individualno trenirao i put Slovenije kreće - spreman.

Krenuli u Kranjsku Goru

Nogometaši Rijeke u jutarnjim su satima ponedjeljka krenuli put Kranjske Gore, gdje će Jakirovićevi momci odraditi glavni dio ljetnih priprema, slijedi slovenska - “ubijačina”.

Momčad će tamo biti do 7. srpnja, a četiri dogovorene provjere (Domžale 28. lipnja, Bravo 1. srpnja, Čukarički 4. srpnja i Koper 7. srpnja) bit će zatvorene za javnost.

- Momci su i u dosadašnjem dijelu priprema maksimalno izvršavali svoje obveze, sada nastavljamo treninge u Kranjskoj Gori, gdje ćemo raditi na podizanju funkcionalnih sposobnosti, odnosno, aerobnih kapaciteta s dosta taktičkih treninga. Čekaju nas i četiri pripremne utakmice. Trudimo se da treninzi budu zanimljivi i svrsishodni - kazao je trener Sergej Jakirović.

Na put je, uz stručni stožer, krenulo 29 Rijekinih igrača: Adrian Liber, Aleksa Todorović, Alen Grgić, Andrija Vukčević, Anton Krešić, Bruno Bogojević, Bruno Goda, Danilo Veiga, Dejan Petrovič, Duje Dujmović, Emir Dilaver, Emmanuel Banda, Franjo Ivanović, Ivan Lepinjica, Ivan Smolčić, Jorge Obregon, Lindon Selahi, Marco Pašalić, Marijan Čabraja, Martin Zlomislić, Matej Mitrović, Mislav Zadro, Nais Djouahra, Nediljko Labrović, Niko Gajzler, Prince Ampem, Silvio Ilinković, Tino Agić te povratnik Niko Janković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 23:18