BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
REKORDNI POSJET GOSTIJU

‘Ja ne mogu drugo nego da ga volin...‘ Sve je spremno za ludilo u Splitu, show na Rivi i na brodu s gostima!

Za navijače Hajduka koji nisu nabavili ulaznice za utakmicu, splitski je klub organizirao fan zonu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. svibanj 2022. 06:06

Za spektakl sve je spremno. Na stotine redara i policajaca osiguravat će javni red i mir za više od 30.000 ljudi koji će po Splitu gravitirati utakmici. Njih nešto manje od 30.000 uživo će nazočiti dvoboju, jer riječki kontingent utakmica nije rasprodan. Kako unatoč nastojanju od organizatora nismo odbili točan broj neprodanih ulaznica koje su pripadale Rijeci kao jednom od finalist, utemeljena je pretpostavaka da će više od 3.500 mjesta ostati prazno na zapadu. Bit će to svojevrsna tampon-zona između navijača, jer Riječani su imali pravo prodaje na sektore A, B, C i D na zapadnoj tribini, dok će ostatak očekivano napuniti hajdukovci.

Zapad će biti prilično prazan, pa čak i dio Jugozapada gdje se inače smještaju navijači gostujućih ekipa na Poljudu. Šteta da se neprodane riječke ulaznice nisu našle u slobodnoj prodaji, jer interes je bio puno veći od kapaciteta stadiona što govori i činjenica da su ulaznice koje su se inače nalazile u slobodnoj prodaji rasprodale u samo dva sata prvog ponedjeljka svibnja.

image
JAKOV PRKIC Cropix

Za sve one, primarno navijače Hajduka koji nisu nabavili ulaznice za utakmicu, splitski je klub organizirao fan zonu. Zbog iznimnog interesa navijača za finale Kupa, u suradnji sa svojim partnerima i sponzorima, Radio Dalmacijom, Karlovačkim i SuperSportom, organizirali su Bijeli fan zonu koja će danas biti smještena na splitskoj Rivi.

Sportsko-zabavna manifestacija pod nazivom "Ja ne mogu drugo nego da ga volin..." počinje u četvrtak u 11 sati s glazbenim izvođačima, gostima iznenađenja, ugostiteljskom ponudom, zabavnim parkom, atraktivnim poklonima i nagradama, a najmlađe će uveseliti i službena maskota Rico koja će se družiti s djecom od 11 do 13 te od 16 do 18.30 sati. Od 19 sati će se u Fan zoni upriličiti gledanje utakmice na velikom LED ekranu koji će biti postavljen na dnu Rive.

image

Armada na Poljudu (arhiva)

JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

Dok se navijači Hajduka budu zabavljali na Rivi, pristaše Rijeke će putovati morem i kopnom prema Splitu. Oni koji budu dolazili organiziranim prijevozom brodom, pristat će u Sjevernoj luci odakle će autobusima biti prevezeni do stadiona. Isti autobusni model prijevoza namijenjen je i navijačima koji dolaze autoputom, a prihvatna postaja nalazi se u Dugopolju odakle će biti organizirano biti odvezeni do Poljuda. Očekuje se oko 2000 navijača Rijeke, što bi bio i njihov rekordni posjet Poljudu.

U svakom slučaju čeka nas trofejni spektakl u kojem Poljud odavno nije uživao. Preciznije, od svibnja 2009. kada se posljednji put pobjednik Kupa odlučivao u Splitu u ogledu Hajduka i Dinama. U međuvremenu na splitskom se stadionu nisu dijelili trofeji, ali došao je i taj trenutak.....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:08