DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJE IZ RIJEKE

Jakirović: ‘Dobro je, ostvarili smo cilj. Vidio sam poruku navijača, kreativna je i inspirativna‘

‘Zabili smo gol, pa je sve išlo još lakše. Kontrolirali smo utakmicu, imali par lijepih akcija‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 22:46

Rijeka je ostvarila svoj primarni cilj, plasman u playoff Konferencijske lige je osiguran. Na domaćoj Rujevici Riječani su slavili rezultatom 2:0, i tako s ukupnih 5:1 prošli dalje protiv B36 Tórshavna. Igrači nakon utakmice u izjavama za Max Sport nisu skrivali oduševljenje.

- Presretan sam što smo prošli, idemo dalje na Lille. Najbitnije je da pokažemo da naš trening ima svrhe, idemo do kraja. Zabio sam, i da je autogol i da nije ja sam presretan što sam pomogao ekipi – rekao je Marco Pašalić.

- Idemo dalje, ja ću uvijek pokušati pomoći ekipi kako god mogu. Bitno je da zabijem gol, treniram da zabijam lijepe i čudesne golove. Kad sam blizu gola malo mi je teže, ali iz daljine sam sigurniji. Najbitnije je sad gledati na sljedeću utakmicu, pa ćemo onda razmišljati o Lilleu – nadodao je Pašalić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Svoj osvrt dao je i vratar Nediljko Labrović.

- Hvala na čestitkama. Odličnih 90 minuta i ovdje i na Farskim otocima. Imao sam jednu intervenciju, sve pohvale obrani i ekipi, sve pohvale momčadi – rekao je Labrović.

- Jedva čekamo ogled s Lilleom, to je samo bonus za nas. Što se tiče transfera, ja još ne znam da igdje idem, moj puni fokus je na Rijeku.

Trener Sergej Jakirović zadovoljan je partijom svoje momčadi.

- Ušli smo teretno u utakmicu, trebalo nam je malo da dođemo na radnu temperaturu. Zabili smo gol, pa je sve išlo još lakše. Kontrolirali smo utakmicu, imali par lijepih akcija, sve u svemu dobro je, ostvarili smo cilj i izborili playoff.

Komentirao je i skandiranje navijača: ‘Dajte Lille da se igramo‘.

- Vidio sam poruku navijača, kreativna je i inspirativna. Što se tiče Lillea, oni su skupi, mi smo zadovoljni svojom ekipom, još radimo na mogućim pojačanjima. Pripremit ćemo se, cilj je imati aktivan rezultat za uzvrat.

- Imali smo uoči susreta nekih ozljeda, izvadili smo neke igrače kako bi dobili odmor. Ponašam se kao da neće nitko otići. Za mene prijelazni rok predugo traje, mi smo napravili odličan posao, budućnost nam je svijetla. Vidjet ćemo, imamo tri igrača koja su zanimljivi tržištu, vidjet ćemo tko će ostati.

Najavio je i nedjeljni susret s Lokomotivom.

- Moramo se regenerirati, bit će nekih rotacija, vidjet ćemo što će biti s Lokomotivom. Pripremit ćemo se i probati napraviti maksimum i osvojiti tri boda. Pripremit ćemo se kao da svi dolaze, neovisno o natpisima u medijima o Stojkoviću i Kačavendi – zaključio je trener Rijeke.

Linker
06. rujan 2024 11:36