Adrian Liber

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STIŽE SJAJNA GENERACIJA

Jakirović je rekao - ne dam ga nikome: Novi zlatnik iz riječke svlačionice oduševljava čitavo proljeće

‘Na kraju smo napravili posao, bilo je potrebno puno energije i hrabrosti da se izvučemo iz svega‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. svibanj 2023. 13:20

Današnjim derbijem u Gradskom vrtu protiv Osijeka (19.00) nogometaši Rijeke spustit će zastor na ovogodišnju, turbulentnu sezonu koja se komotno može podijeliti na dva dijametralno suprotna dijela, bez obzira na ishod današnjeg dvoboja u kojem će i Gradski vrt, barem kada su utakmice NK Osijek u pitanju, otići u ropotarnicu povijesti.

U jesenskom dijelu Rijeka je bila ponornica, nanizala je toliko negativnih rekorda i odigrala uvjerljivo najlošiju polusezonu od kada je predsjednik Mišković preuzeo kormilo kluba, dok je nastavak predvođen Sergejem Jakirovićem i njegovim stručnim stožerom bio rezultatska rapsodija kojom su Bijeli u konačnici osigurali europsku vizu i time sezonu na koncu učinili - uspješnom.

S direktnim konkurentom

Svoj obol u svemu tome imao je i riječki dečko Adrian Liber, još jedan izdanak riječke škole nogometa koji je napokon u jednoj sezoni uhvatio pravi nogometni ritam bez ozljeda i, što je još možda i bitnije, zadobio povjerenje trenera. Protiv Osijeka će i Liber vjerojatno upisati svoj jubilarni ovosezonski 20. nastup s dosad 641 odigranom minutom. Bilo bi ih sigurno i puno više ove sezone ga trener Serse Cosmi nije poslao na tribine u kaotičnoj jeseni, no sve je to sada iza Rijeke i Libera.

- Sve je jasno, igramo zadnju utakmicu ove sezone, bilo bi je lijepo završiti pobjedom, igramo protiv Osijeka koji je uz Dinamo jedina momčad koju ove sezone nismo pobijedili što nam je dodatni motiv, a na kraju krajeva igramo i s direktnim konkurentom za to 3. mjesto pa motivacije sigurno ne nedostaje. I bez obzira na to što je to kraj sezone, odigrat ćemo je maksimalno odgovorno i profesionalno, kao svaku do sada - kazao je u uvodu Liber koji je svjestan da će i Osijek imati ogromnu motivaciju da se od svog stadiona pred velikim brojem gledatelja oprosti pobjedom.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Vjerujem da su i oni motivirani, pa s te strane očekujem jednu dobru utakmicu, kako s njihove, tako i s naše strane. Kako sam već i rekao, možda je nama najveći motiv to što ih još nismo svladali u aktualnoj sezoni, stoga ćemo dati sve od sebe da ovu zanimljivu sezonu završimo na dobar način - dodao je Liber koji nam je priznao i da mu teren Gradskog vrta nije u najboljem sjećanju.

- Iskreno, to mi je jedna od najnezgodnijih utakmica, ali dobro, tako je to u nogometu, ne može uvijek biti sve idealno, no radujem se tom susretu. Kada je aktualna momčad Osijeka u pitanju, dobri jesu, naročito njihov vezni red, no mislim da je najvažnije da se mi fokusiramo na sebe. Ako mi pružimo partiju i energiju kakvu smo imali protiv Dinama prvo poluvrijeme, onda bi to trebalo ići na našu stranu - kazao je Liber koji ne smatra da je svega jedan bod osvojen u posljednja tri kola ostavio trag na momčadi.

- Ma mislim da nas to nije zakočilo, ponosni smo na sebe i na sve ono što smo napravili u drugom dijelu sezone, to nas drži. Motivirani jesmo i radujemo se kraju sezone bez obzira kako završila ova utakmica - objasnio je Liber koji je s dva gola i jednom asistencijom pridonio tom velikom uspjehu u kojem su, osim njega, ozbiljno participirali i ostali kolege ponikli u riječkoj školi nogometa poput Frigana, Hodže, Galešića, Smolčića...

Mladi s velikim potencijalom

Na kraju će ova sezona ispasti jedna lijepa riječka priča na riječki pogon.

- Slažem se s vama, drago mi je zbog toga, a već sam to i spominjao ranije. Sve te dečke poznajem dugo godina, tu smo zajedno trenirali u omladinskoj školi, na kraju krajeva drago mi je i da je klub dao priliku mladim igračima. Osim toga, tek dolaze Andro Babić, Niko Gajzler, Noel Bodetić, tu je i Duje Dujmović, to su jako dobri mladi igrači koji su često s nama, imaju veliki potencijal i mislim da mogu jako napredovati - naglasio je 22-godišnji Liber koji je u konačnici zadovoljan ne samo klupskim ostvarenjima, već i onim na osobnoj razini.

- Kada podvučemo crtu, mislim da svi možemo biti zadovoljni ovom polusezonom. Na zimu smo bili u teškoj, nezgodnoj situaciji s dosta negative oko nas i naprosto je teško raditi u takvim uvjetima. No na kraju smo napravili pošten posao, bilo je potrebno puno energije i hrabrosti da se izvučemo iz svega toga i danas sam ponosan na cijeli klub. I osobno sam jako zadovoljan, uhvatio sam kontinuitet, zdrav sam i uživam u nogometu, super se osjećam - poručio je Liber kojeg je još jednom javno pohvalio i trener Jakirović za njegove izvedbe u ovoj polusezoni.

Točnije, kazao je da Libera ne da nikamo i nigdje, da on ostaje dio Rijeke i u novoj sezoni.

- Ha, ha, mislim da imam ugovor još dvije godine, ali stvarno sam zadovoljan i sretan što sam uhvatio kontinuitet i dobio priliku. Pokušavat ću i dalje napredovati, vrijeme će pokazati što će biti u budućnosti.

Ona skora budućnost, kada je u pitanju ne samo Liber, već i ostatak momčadi Rijeke jest - zasluženi odmor.

- Je, jako se veselim tome, iako neće biti baš duga pauza. No ljeto dolazi, nadam se da ću to iskoristiti na najbolji mogući način - podvukao je Liber za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:00