Sergej Jakirović i Borimir Perković
 

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJE TRENERA

Jakirović: ‘Ostaje žal, ali prije gola su bila dva prekršaja‘; Perković: ‘Bili smo bliže pobjedi‘

Rijeka i Osijek podijelili su bodove i nastavljaju borbu za europska natjecanja iduće sezone
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 02. travanj 2023. 18:17

Rijeka i Osijek remizirali su na Rujevici odigravši 1:1, a treneri obje momčadi podijelili su svoje dojmove o susretu.

- Gledatelj su gledali sjajnu utakmicu, bila je žustra, dinamična s dosta prilika na obje strane. Možda smo mi u prvom dijelu mogli riješiti ovaj susret, pogotovo preko Marina, koji je imao tri čiste situacije, nisu mogle biti čišće. Naravno, imao je i Osijek svoje šanse, no većinom je to bilo iz kontre nakon naših prekida koje smo istrčavali - rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović i istaknuo kako situaciju prije izjednačujućeg pogotka.

- U nastavku smo možda preko Frigana mogli zabiti i drugi gol, ostaje žal kada primiš pogodak ovako kasno, iako smatram da su prije toga bila dva prekršaja na Obregonu koja su se trebala svirati. Na kraju ostaje taj žal, no okrećemo se narednim susretima. Osjetio se pad momčadi u nastavku? Oni nisu imali što izgubiti. Mi smo mijenjali i u vezi, pojačali smo i agresiju, a oni su krenuli s tri napadača. Jedan prekid nismo uspjeli obraniti, imali smo priliku ranije susret završiti, ali nismo. Idemo dalje. U borbi za Europu svatko se brine za sebe, to će se rješavati vjerojatno u direktnim duelima, neće se nitko predavati do zadnjeg kola.

Trener Osječana Borimir Perković na kraju je mogao biti zadovoljan osvojenim bodom, posebice što je do njega stigao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

- Prvo bih pohvalio svoje igrače, čestitati im na tome kako smo susret odigrali. Znali smo gdje dolazimo, da nas čeka teška utakmica protiv momčadi koja je ove kalendarske godine najuspješnija. Svjesni smo da igramo protiv ekipe oko koje je sve bajkovito, i to s pravom, baš zbog rezultata i igre koju su pokazivali, a mi nismo bili u nekim sretnim okolnostima. Zato ističem igrače, odigrali su onako kako smo htjeli, bili smo hrabri, ali i jako koncentrirani - rekao je Perković.

Strateg Bijelo-plavih smatra kako je njegova momčad mogla i do punog plijena.

- Bili smo dobri i taktički i tehnički, stvorili smo dosta situacija i, možda sam subjektivan, baš zbog toga smo bili bliže pobjedi. No, s obzirom na to da smo gubili i pogodak postigli pred kraj, imam razloga biti zadovoljan, skoro kao da smo pobijedili. Zamjena Lovrića? Počeo je padati energetski, vjerojatno bi bio među najgorima u zadnjih 20-ak minuta, vadio sam ga isključivo zbog kondicijskih razloga - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:02