GORAN MEHKEK Cropix
TRENER MODRIH

Jakirović uoči Rujevice: ‘Rijeka će se željeti iskupiti za Olimpiju. Baturina? Hvala Bogu da je sve gotovo‘

‘Rijeka će se protiv nas sigurno željeti iskupiti, sigurno nas ne čeka lagana utakmica, niti jedna nije‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 14:01

Sjećate se sigurno kakvih je sve rečenica dolazilo s Rujevice kad je Sergej Jakirović prije godinu dana klupu Rijeke zamijenio Dinamovom. Isto tako se sjećate kako je Profa bio dočekan na utakmicama kad je s Modrima gostovao kod Nevere s Kvarnera. Klupu na kojoj je sjedio s ostalim dečkima iz stručnog stožera čuvali su zaštitari. I što ti je karma.... Upravo je na Rujevici Jakirović zaradio svoje nove pobjedničke tetovaže na nozi. Upravo je tamo osvojio prvenstvo onom pobjedom 2:1, upravo je tamo uzeo Kup trijumfom 3:1... Prije svog najvećeg uspjeha u trenerskoj karijeri, plasmana u Ligu prvaka, Profa je najveća dostignuća s Modrima ostvario upravo na riječkom stadionu.

Ove nedjelje stiže opet na Rujevicu, kao veliki trener-pobjednik, čovjek koji će voditi Dinamo u Ligi prvaka, s momčadi koja je u velikom zamahu, prepuna samopouzdanja i koja djeluje nepobjedivo, jer eto skoro šest mjeseci ne zna kako je to izgubiti utakmicu.

- Mislim da ovu utakmicu s Rijekom neće biti zahtjevno psihološki pripremiti. Ovaj uspjeh i plasman u Ligu prvaka daje samo dodatni poticaj za još bolji i jači rad, a pokazuje da smo na dobrom putu. Veliko je samopouzdanje, atmosfera je vrhunska. U petak smo napravili regeneracijski trening, dečki su u jako dobrom stanju. Istina, imamo i nekoliko rovitih igrača, ali su svi izrazili veliku želju za igranjem. To je još jedan dokaz kako u ovoj momčadi vlada iznimno zajedništvo, svi žele dati svoj obol u nedjeljnoj utakmici. Početak je prošle sezone, ono što je bilo prošle možemo slobodno staviti s strane. Ostvarili smo prvi cilj, ulazak u Ligu prvaka. To je fantastičan uspjeh, kad vidimo s kim smo sve bili u potovima kod ždrijeba. Da se čovjek naježi. Idemo na Rujevicu odigrati jednu dobru utakmicu, dobro se predstaviti i nadam se da ćemo opet biti uspješni - kazao je za uvod trener Dinama Sergej Jakirović.

image
GORAN MEHKEK Cropix

S jedne strane jest Dinamo koji je napravio veliki, ogroman rezultat u Europi, a s druge strane je Rijeka koja je doživjela debakl u Ljubljani protiv Olimpije. Koliko bi ta činjenica mogla utjecati na nedjeljnu utakmicu?

- Sigurno će utjecati. Ali znam kad Dinamo dolazi na Rujevicu, uvijek će Rijeka biti maksimalno mobilizirana. Željet će isprati gorak okus iz Ljubljane. No, moram kazati da je nogomet takav, nepredvidiv, utakmica na početku može otići u kontra smjeru. Imali smo i mi prošle sezone takvih utakmica u kojima ne možeš ništa napraviti. Rijeka će se protiv nas sigurno željeti iskupiti, sigurno nas ne čeka lagana utakmica, niti jedna nije. Mi ipak trebamo gledati sebe, imamo optimizma, pozitive i samopouzdanja nastaviti dobro igrati. Tada će biti sve u redu.

Modri su pred utakmicu s Rijekom imali problema s nekim ozljedama, nisu skroz zdravi bili Pierre-Gabriel, Martin Baturina, Takuya Ogiwara, Ristovski, Ademi...

- Situacija je dobra. Jest da su roviti, razgovarao sam s njima u petak. Izrazili su želju za igranjem. Naravno da ću ja procijeniti mogu li ili ne, za koliko su sposobni. Ristovski i Ademi su na putu povratka, puno bi nam značilo da zaigraju protiv Rijeke, na određenim mjestima imamo pozicijskih problema, tako da je svaki igrač potreban. Međutim, ako procijenimo da bi bio preveliki rizik da participiraju, onda neće. Nakon utakmice na Rujevici slijedi dva tjedna stanke zbog reprezentativnih nastupa, pa je možda bolje da preskoče utakmicu kako bi se u toj stanci posve oporavili. Jer nakon reprezentativne stanke za nas starta nemilosrdni ritam. Pa će nam na dispoziciji trebati biti svi igrači.

Prokomentirao je Profa i ostanak Martina Baturine u Dinamu... Kao i svi ostali ključni igrači. Koliko to znači Jakiroviću?

- Hvala Bogu da je završio prijelazni rok! Više mi je preko glave tog prijelaznog roka. U petak, prije treninga, do nas je došla informacija da Baturina odlazi u Fiorentinu. Ja sam mu samo rekao; ‘gdje ćeš sad kad je najbolje‘? Drago mi je naravno da Martin ostaje. On je naša velika vrijednost. Može on još bolje igrati. Zna vrlo dobro kako s njim komuniciram, mi ćemo iz njega probati izvući još veći maksimum. Dobio je poziv u reprezentaciju, izbornik ga jako dobro vidi. Sve je to plus da Martin bude još bolji, da da veliko obol u nadolazećem razdoblju, Njemu transfer neće pobjeći, samo je pitanje koliko će to biti desetaka milijuna eura. Velika je snaga našeg kluba što su odbili tu ponudu. Mi cijenimo naše igrače, smatramo da nam može još puno dati da bi kasnije otišao u lige Petice gdje i pripada - zaključio je Jakirović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 22:58